Kezdőlap » Baba-mama » Gyerekvállalás időpontja – Hány évesen vállaljunk gyermeket?

Gyerekvállalás időpontja – Hány évesen vállaljunk gyermeket?

Minden nőnek konkrét elképzelése van arról, hogy hány évesen szeretne gyermeket vállalni. Ez az elképzelés aztán az éves során változik és formálódik: fő szempontja persze hogy megtalálja azt az embert, akivel szívesen lépne családi szövetségbe. Nem elhanyagolható szempont ezen felül az anyagiak sem. Ha már mindkettő élethelyzet adott, tehát elért minket a nagy szerelem és anyagilag is vállalható egy gyermek, ideje önmagunkba nézni: melyik életkor a legmegfelelőbb az anyaságra. Fiatal korban (25 év alatt) egyre kevesebben vállalnak gyermeket. Karrierépítésre, bulizásra szánják napjainkban ezt az időszakot a nők, míg 30 évvel ezelőtt még természetes volt ilyen idősen szülni. Előnye a fiatalon szülésnek, hogy szervezetünk még könnyebben regenerálódik és könnyebb a teherbeesés is.

A babázós évek után pedig még mindig fiatalok vagyunk, esélyt adva erre a több gyermek későbbi vállalására és a saját magunk önálló életére is. Napjainkban a leggyakoribb a 25-35 év közötti gyermekvállalás, bár felső határa egyre inkább kitolódik. Ez időszakban már kezünkben van egy szakma vagy diploma, pár év gyakorlati idő is és a szervezet is toppon van még egy baba kihordására. 35 év felett is természetesnek számít ha kismamát látunk. E kor felett már fokozottan oda kell figyelni a terhességre és a magzatra, viszont a baba egyértelműen egy biztosabb hátterű családba érkezhet, tudatosabb szülői neveléssel és gondoskodással, mint a fiatalabb anyukáknál.

Minden nőnek joga van tehát eldönteni mely korban érkezzen élete legnagyobb ajándéka, a határok kitolódtak és az orvostudomány is komoly fejlődést mutat a kismamák és babák egészségének megőrzésében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük