Kezdőlap » Baba-mama » Gyerekek viselkedési szakaszai

Gyerekek viselkedési szakaszai

A gyermeknevelés legfőbb szabálya a türelem! Érzi , hogy ő is valaki. Rendkívül izgalmas kor amikor a baba eléri az első életévét. A baba több tekintetben is változik – étkezésében, magatartásában, abban amit tesz, amit érez magával és másokkal kapcsolatban. Amíg kicsi volt oda tették ahová akarták, azt a játékot adták a kezébe, amit legalkalmasabbnak találtak a számára és avval etették, amiről tudták, hogy neki a legjobb. Most 1 év körül , már bonyolultabb a dolog. Mintha egyszeriben rádöbbent volna, hogy nem lesz egész életében teddide-teddoda játékbaba, hogy ő is emberi lény önálló gondolatokkal, és akarattal rendelkezik. Ebben az első életévében mindenre fogékony kisbaba nagyon jól ki tudja fejezni akaratát. Ebben a korszakában tudjuk megtanítani nagyon sok dologra, melyet a későbbi életében is alkalmazni fog.

Ebben a korszakban jön el az ideje a hiszti korszaknak, is melyet már bizonyára sok kismama és szülő is megtapasztalt. Sajnos nehéz a dolga ilyenkor a szülőknek, mivel a baba hangos sírással, toporzékolással, és csapkodással fejezi ki “nemtetszését “.

De gondoljunk csak bele , hová is lenne a gyerek, ha sohasem érezné, hogy néha nemet is kell mondania. Robotgéppé gépemberré válna. A felnőtt nem tudna ellenállni a kísértésnek, hogy állandóan irányítsa , ő meg tenné, amit mondanak, s közben nem tanulna, nem fejlődne. Az ilyen gyerekeknél , ha felnő és iskolába, később a dolgozó felnőttek világába kerül, mindenki kihasználná. Tehát a nem szót és a tiltást már kicsi korától kezdve használnunk kell, és nem szabad engednünk, hogy akaratosságával, és hisztizésével elérje azt amit mi tiltunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük