Kezdőlap » Egészséges életmód » Futás az egészségért

Futás az egészségért

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a futás az mellett, hogy olcsó sportnak számít, számos jótékony hatása van a szervezetre nézve. Érdemes megszívlelni eme mozgásformát, hiszen akár egyedül is bármikor felpattanhatunk és futócipőnk társaságában kellemesen kocoghatunk a szabadban, nem keveset téve egészségünkért.

Azt a tényt bizonyára sokan tudják, hogy a futás során az egyenletes ritmus közérzet javító, mivel a szervezetben endorfin szabadul fel, tehát rendszeres futással csökkenthetjük a szorongást, a kedvetlen, levert állapoton tudunk javítani, illetve a depresszió ellen is nagyon hatásos. Ez mellett felgyorsul a szervezet anyagcseréje is. Az izomanyagcsere is felgyorsulhat az ötvenszeresére. Csökken a szívinfarktus előfordulása, illetve a trombózis kialakulása is. A vérnyomás csökken, a szív kapacitása megnő és a szíven keresztül több vér áramlik át, és ezzel együtt az egész szervezet vér rendszerét tekintve megnő az átáramló vérmennyiség, ami maga után vonja a belső szervek működésének a felélénkülését is.

Ismeretes az a tény, hogy koleszterincsökkentő és immunrendszer javító szerepe van a futásnak, így elmondható, hogy nemcsak egészség megőrző hatása van e mozgásformának, de az egészség helyreállító szerepe is nagyon jelentős. Ajánlható azoknak is, akik meg szeretnének szabadulni felesleges kilóiktól, hiszen a futás kiváló zsírégető.

Tehát, nem kell más csupán elhatározás a futás elkezdéséhez, és rövidesen tapasztalni fogjuk, hogy sokkal egészségesebbek vagyunk. Esetleg összeállíthatunk egy edzőtervet, ami segítségünkre lehet az egész hét folyamán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük