Kezdőlap » Hotel » Freiburg kulturális világa

Freiburg kulturális világa

Freiburg városa Németország déli részén található, a francia határhoz közel. Elsősorban ennek is köszönhetően, a németen kívül sok más nyelvű népek élnek és dolgoznak itt, ezen a sokak által csak egyetemi városnak hívott településen. Freiburg sok ember számára kedvelt turistacélpont, évente közel 3 millióan érkeznek ide, hogy megtekintsék a várost, és nevezetességeit.
Ezt a német várost sokan az országban csak a színházak városaként emlegetik, hiszen több nagy színház is található itt. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Stadttheater Freiburg, ahol 3 színpadon többféle előadástípust is megtekinthetünk. Az előbb említetten kívül még további 8 színház található a városban, valamint ha ide utazunk, olyan színi társulatok előadásait is megtekinthetjük, akik nem kifejezetten nagyszínházakban adják elő a műsoraikat, hanem kisebb közönség előtt szinte bárhol. Freiburgban minden évben 3 állandó fesztivál kerül megrendezésre, ezek közül az egyik télen, a másik kettő pedig a nyári időszakban, ezek zenei-, színházi-, és filmfesztiválok.
A kulturális élet terén Freiburgban a múzeumokból sincs hiány, a városban a legnépszerűbb múzeum az Augustinermuseum, ami az Augustiner téren található. Ugyanehhez a múzeumhoz tartozik a Münster téren található Várostörténeti múzeum, de még ezeken kívül is meglátogathatunk néhány érdekes látványtárat, melyekben ásványokról, állatvilágról, geológiáról, és kőkorszaki kultúrákról tekinthetünk meg kiállítást.
A városban nincs hiány a fürdőkből és uszodákból sem, hiszen már a római kor óta működnek itt ilyen létesítmények. A kilenc fürdő közül a leghíresebb az Eugen-Keidel-Bad termálfürdő, itt szaunát is igénybe vehetünk. Szintén híres a Westbad, és a Faulerbad hobbiuszoda is, valamint az elsősorban fiatalok által kedvelt Gartenhallenbad.
Hogyha egy olyan utazásra szeretnénk indulni, mely folyamán kulturális élményekkel gazdagodhatunk, Freiburg ideális úti cél lehet számunkra, ráadásul Budapestről egyszerűen, viszonylag rövid idő alatt eljuthatunk ide.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Roskilde, Dánia

Roskilde Dániában található, Koppenhágától, a fővárostól körülbelül 25-30 kilométerre. Az ország városaihoz képest is kevesen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük