Kezdőlap » Látnivalók » Franciaország gyümölcsöskertje – Loire völgyi kastélyok

Franciaország gyümölcsöskertje – Loire völgyi kastélyok

Franciaország az egyik leglátogatottabb ország a világon és az országon belül népszerű úti cél a Loire folyó mentén elhelyezkedő kastélyok. Ezek látogatását a turisták általában Orléans városában kezdik meg, aminek keletkezése a kelta és római időkre tehető. A középkorban a frank birodalom egyik fővárosa is volt. Jeanne d’Arc neve sokaknak ismerős lehet, ő volt az aki felszabadította a várost az angolok ostroma alól. Érdemes megtekinteni a szülőházát.

Az első vár, amiről szó lesz a Chambord kastély. Gigantikus reneszánsz kori épület, amit I. Ferenc építtetett magának. Rengeteg tornyával erődítményre emlékeztet. Chambord jelenleg a kormány kezelésében van, és állami múzeumként működik. Vannak olyan kastélyok, amiket pedig tehetős franciák vagy külföldiek vásárolnak meg.

Tours lehet a következő, amit érdemes megnézni. A Plumereau tér környékén lévő óváros egészen elbűvölő. Itt található a Saint-Gatien székesegyház, ami megér egy pár fotót. A Szépművészeti Múzeumban francia, olasz és holland művészek műveit csodálhatjuk meg, Azay-le-Rideau palota szintén kihagyhatatlan.

A Loire völgyét szokás a francia nyelv bölcsőjének is hívni. Számos meghatározó francia író, költő született a környéken. A Loire mentén töltötte élete utolsó éveit Leonardo da Vinci is. I. Ferenc hívta meg és a Cloux-ban szállásolta el a művészt. Da Vinci haláláig ott alkotott. Temetésére az Amboise várban került sor.
Loire mentén rendkívül buja a növényzet és jó termőföldjének köszönhetően szőlő és gyümölcstermesztése különösen alkalmas. Számos nagyszerű bor származik erről a környékről. Ezeket se hagyjuk ki.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük