Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyókúra? Csak ésszel!

Fogyókúra? Csak ésszel!

Sok nő fogyókúrázik. Természetesen Kipróbálnak szinte mindent, de ha van is hatás, az bizony nagyon hamar el is múlik. Aztán az idő elteltével, úgy negyven fölött a legtöbb hölgy zsírpárnácskákat takargat.
A kényelmes emberek először pénzt költenek: olyan övecskére, ami elektromos impulzusokkal fogyaszt. Persze nem válik be a legtöbbször! Lehet még pénzt költeni mindenféle táplálék-kiegészítőre. Sokszor az indulási súly fölött végezzük a csodaszerekkel.

Néha beletörődnek a nők a gömbölydedségbe. Néha újra kezdik a fogyókúrát. Mindig újabb ötleteket találnak! A net világában nem nehéz különböző fogyókúrás étrendeket találni. A lelkesedés mellett a kevés eredmény kedvszegő.
Na jó, ha ezek nem használnak, jöjjön valami kényelmes torna, vélekedik a legtöbb nő. A reklámok közt több gyors és kevéssé fárasztó tornáztató gép van. Nem akarom senkinek sem a kedvét szegni, nos, ezért nem írok le egyetlen konkrét nevet sem, de a legtöbb csak melléfogás, eredmény nélkül. Még akkor is, ha az előírt mennyiséget tornázgatjuk.
Az biztos, ha nem eszünk, nem veszünk fel kalóriát, nem hízunk. Sőt, egy idő után fogyni is fogunk. De éhezni senki se tud. Ráadásul ennek káros következményei is vannak!
Minden ruhavásárlásnál is kellemetlen, hogy olyan nagyméretű divatos farmert nem gyártanak, mint ami kellene. Ha mégis sikerült, deréktól lefelé elől gombóc, hátul labda tükörkép eléggé nevetséges, tehát a tudatos nő ismét hozzákezd a fogyókúrához.

Ezért ajánlok egy olyan oldalt, ami a kalóriabázis névre hallgat. Itt megadjuk álmaink kilóját, és az oldal megmondja, mennyi kalóriát kell enni. Van ott egy olyan rész is, ahová a megevett ételeket beírva szépen kiadja, hogy mennyit lehet fogyasztani fehérjéből, szénhidrátból és zsírból. Érdemes becsületesen vezetni, különösen addig, amíg tényleg rájövünk arra, hogy túl sokat eszünk. Bizony, hamar szembesülhet bárki azzal, hogy ha mozog, még ehet valamennyit, mert a kalóriaegyenleg helyreáll.

Vagy mégsem igaz, amit a csodaszerekről mondanak? És nem igaz az a sok étrendtanács sem? Ezen az oldalon a Fórumban olvashatunk ezekről is. Tehát tisztába kell lenni azzal, hogy mennyi az a kalória, ami a mi életvitelünkhöz szükséges. Nagyon nehéz, hogy ne egye magát túl senki a kedvenceiből. A sütemények receptjeiben javasolt cukormennyiségből mindig le kell venni, és így az édességet sem kívánja már annyira az ember. A bolti gyümölcsjoghurtok helyett tud alacsonyabb kalóriájút készíteni natúr joghurtból egy kis házi lekvárból, ami nincs agyon cukrozva. Rengeteg hasznos tanácsot adnak egymásnak az eredményes fogyókúrázók.
Zsírégetés, ugye ez a cél. Tehát fogyókúra? Igen! De csak ésszel!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük