Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyokúra Crohn betegeknek

Fogyokúra Crohn betegeknek

A Crohn betegek általában soványak, de vagyunk néhányan akik elhízottak vagyunk, nekik ajánlom ezt a módszert. Sajnos a betegség miatt sok étel, így a zöldségek zöme is kiesik az étrendből, és esetleg akit már műtöttek is mint engem a testmozgás is korlátozott, pl. nem lehet hasizomgyakorlatokat végezni, hajolgatni, 5 kg-nál többet emelni, ezért találtam ki ezt a módszert először magamnak, mivel 30 kg súlyfeleslegem volt, amit 1 év alatt sikerült leadni, csak sajna visszajöttek a kilók, mert nem figyeltem magamra, ezért most újból csinálom és már 10 kg leadtam 3 hónap alatt.

Ez igazából nem egy módszer, hanem egy új életmód. Pár dolgot átvettem egy másik programból, de csak nagy vonalakban. Először is: kevesebb szénhidrátot szabad csak fogyasztani, azt is csak délig, másodszor fele annyit kell enni mint korábban (ez mondjuk nekem nem is volt nehéz, mert mióta rövidebb a belem nem is bírok nagy mennyiséget enni. A megengedett zöldségeket, húst lehet fogyasztani, tésztát, kenyeret krumplit, rizst kevesebbet. az édesség tilos (bár az egyébként is tiltott egy Crohn betegnek). Este már csak keveset szabad enni (nekem muszáj valamit enni, mert van esti gyógyszerem ami miatt kell). Recepteket nem adok mindenki azt egye amit bír a megadott keretek közt. Ami a testmozgást illeti: arra is szükség van bár én ritkán szoktam de csak mert lusta vagyok hozzá, de ha igen akkor sétálni, úszni, lépcsőt mászni, szobabiciklizni szoktam, végül is minden sportágat lehet űzni, ami jól esik de műtött hassal a hasizmos, hajolgatós emelgetős gyakorlatokat mellőzni kell. De pl. a házimunka is remek testmozgás tud lenni.

Remélem ezzel a cikkel segítséget tudtam adni azoknak a kövér Crohn betegeknek, akik eddig nem tudták mit is tehetnének a fogyás érdekében. Saját tapasztalatból tudom, hogy nekünk nem könnyű fogyózni, és sajnos túl sok segítségre sem számíthatunk sem az orvostól sem dietetikustól én próbálkoztam mindkettőnél. A háziorvosom pl. nem mondott semmit, a gasztroenterológusom pedig csak annyit mondott hogy lassan fogyjak, a dietetikusok pedig akiket megkérdeztem nem is válaszoltak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz nők alakjának titka

A legtöbb nőt nem hagyja hidegen az alakformálás témaköre. Az olaszországi hölgyek nőiesen karcsú vonalait …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük