Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyás kókuszolajjal

Fogyás kókuszolajjal

A kókuszdióból származó olajt az élet számos területén alkalmazzák, mind az étkezésben, mind a kozmetikában, sőt még a fogyókúrában is. A fogyasztószerként való használatát a kókusz olaj egy véletlennek köszönheti.

Amikor az 1940-es években Amerikában a farmerek az akkor még olcsón beszerezhető kókuszolajjal próbálták felhizlalni sertéseiket, a sertések nem híztak, így ez a hízókúra nem vált be. Mert a sertések ahelyett, hogy hízásnak indultak volna, fogyni kezdtek, majd kifejezetten arányossá, szálkássá váltak. Ezért a farmerek abbahagyták a kókuszolaj adagolását és áttértek a kukorica-, valamint szójaolajra. A szépségipar azonnal reagált erre a felfedezésre és a kókusz zsírt a fogyás szolgálatába állította. Mivel a kókuszolaj energiává alakul és nem zsírpárnává! A kókuszolaj zsírsavjai szerkezetüket tekintve alapvetően különböznek a többi étkezési olaj zsírsavjaitól.

A kókusz olaja zsírsavának alkotó elemei főként közepes szénláncú zsírsavak, melyek a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így nem vesznek részt a zsíranyagcserében. Ezért közvetlenül felhasználódnak a a mozgást végző vázizmokban. Emellett nem okoznak ugrásszerű emelkedést a vércukor szintjében. Így ez az energiaforrás akár cukorbetegek számára is teljesen biztonságos. Ha fogyni szeretnék mindössze annyit kell tennünk, hogy a zsír helyett naponta egy evőkanál kókusz olajt kell fogyasztanunk. Mert ez a mennyiség elég ahhoz, hogy felgyorsuljon emésztésünk és vele együtt anyagcserénk is

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A legjobb zsírégető módszerek

A zsírégetési folyamatokat a sporttal, és bizonyos élelmiszerekkel is serkenthetjük: a kettő kombinációja a leginkább …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük