Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyás: együtt könnyebben sikerülhet

Fogyás: együtt könnyebben sikerülhet

Akinek sikerül végre megszabadulni a felesleges kilóktól, joggal lehet büszke magára. Azonban, ha fogyókúrába kezdünk, bele kell kalkulálnunk, hogy új életmódunk nehézségeket jelenthet a párkapcsolatunkban. Mi ennek az oka, mire kell odafigyelnünk?

Egy kisebb tanulmány során amerikai kutatók 21 párt vizsgáltak, akiknél az egyik fél két éven belül 15 kilogrammot, vagy annál is többet fogyott. A kapcsolatok egy részét megerősítette az eredmény, pozitív következményekkel járt: a párok érzelmileg, és testileg is közelebb kerültek egymáshoz, ezenkívül sokat beszélgettek a táplálkozásról, fitnessről, és egészséges életmódról.

Néhány esetben azonban az egyik fél új életvitele épp ellenkezőleg hatott. Előfordult, hogy akik sikeresen lefogytak, megpróbálták “megtéríteni” partnereiket, aki ennek hatására eltávolodott tőlük érzelmileg. Mások a partnerük sikerei miatt fenyegetve érezték magukat. A kutatók ezért azt tanácsolják, ha fogyókúrába kezdünk, vegyük figyelembe, hogy a párkapcsolatunkban milyen következményekkel járhat az életmódváltás. Az őszinte beszélgetések segíthetnek az akadályok megszüntetésében. Azonban a legjobb módszer vitán felül az, ha (abban az esetben, ha a párunknak is érdemes lenne megszabadulnia néhány kilótól) együtt kezdjük el a fogyókúrát. Az étrendtervezés, a közös edzőterembe járás, futás, biciklizés, vagy egyéb tetszőleges, együtt űzhető sportág motivációt adhat, és közös programot jelenthet. Ezenkívül, ha együtt fogyunk, az említett problémák is kiküszöbölhetőek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csokoládé nem kövérít

Rendszeres, de mértéktartó fogyasztással a csokoládé – magas kalóriatartalma ellenére – még jót is tesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük