Kezdőlap » Karrier » Filmes szakok a felsőoktatásban

Filmes szakok a felsőoktatásban

A filmezésről hazánkban leginkább a hollywoodi filmek tömege juthat eszünkbe, hiszen itthon kevés film születik és ezek sem vonzanak annyi nézőt a mozikba. A filmezés gyönyörű, összetett, nehéz, felemelő művészeti forma. Hogy hogy lehetünk itthon filmesek? Nos, erre több lehetőség van, mint gondolnánk.

Elsőként vegyük sorra a felsőoktatási intézményeket, melyek filmes képzést nyújtanak. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán lehetőség van kameraman, illetve mozgókép és médiaismeret szakon továbbtanulni. Mindkét szak nagyon erős oktatási színvonallal rendelkezik, neves, szakmájukhoz értő tanárokkal. A gyakorlatok során a hallgató betekintést a legmélyebb filmkészítési folyamatokba, ismeretséget köthet a szakma kiváló képviselőivel, közben önkifejezésre is lehetőség van. A felvételi többfordulós, összetett, felméri a hallgató képességeit, szakmához való elhivatottságát. A tandíj sajnos elég magas, évi 1 millió Ft körül mozog, de cserébe a hallgató a 3 év alatt professzionális munkaerővé válhat.

Hazánk még mindig legminőségibb oktatást nyújtó egyeteme a Színház és Filmművészeti Egyetem, mely hatalmas múltra tekint vissza és egy teljesen lenyűgöző világot képvisel a felsőoktatásban. A tanárok a legnagyobb rendezők, operatőrök, producerek közül kerültek ki, így méltán tudják átadni a szakmai tudásukat, emellett emberileg is felkészítik a diákot a filmes szakma feladataira. A tandíj szintén évi 1 millió Ft körül mozog, szaktól függően.

Sajnos ez a 2 felsőoktatási intézmény nyújt igazán használható tudást az országban, így a szelektálás kis körre szűkül le, de mégis megéri a felkészülés a felvételijükre, hiszen a legnagyobbaktól leshetjük el a szakma csínját-bínját és igazán értékes emberekkel ismerkedhetünk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy jó adótanácsadó

Mitől lesz valaki jó adótanácsadó? Nagyon sokan vannak, akik ismerik a törvényt, tudnak olvasni, kitalálják, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük