Kezdőlap » Karrier » Felejtsd el a fogadkozásokat: vigyél véghez valódi változásokat magadban, és a karrieredben!

Felejtsd el a fogadkozásokat: vigyél véghez valódi változásokat magadban, és a karrieredben!

Egyezzünk meg abban, hogy nem teszünk szokványos fogadalmat ebben az évben! Nincsenek kézzelfogható céljaink a pénzügyekben, rangok, vagy megszerezhető tárgyak között. Nincsenek banális ígéretek arról, hogy kedvesebbek, bölcsebbek, bátrabbak, vagy udvariasabbak leszünk. Hagyjuk másra a lustálkodást! Itt most igazi változásokról van szó! Ha ki akarsz törni a megszokott kerékvágásból, egy új ösvényt vágni, vagy egy új célt akarsz kitűzni a munkádban és az életedben, akkor azt egy teljesen új módon kell rájönnöd. Tehát, mielőtt tovább olvasol, ragadj meg egy tollat és egy darab papírt! (Igen, tedd le az okostelefonod!) Tegyük le az alapjai egy az elkövetkező évben bekövetkező valódi változásoknak!

Fordítsd a teljes figyelmedet erre egy vagy két percre, és vedd fontolóra az alábbi kérdéseket:
A „mi leszek ha nagy leszek” kérdés helyett próbáld meg ezt: „Ki akarok lenni? Hogyan akarom érezni magam, amikor reggel felkelek?” Ha a hangsúlyt áthelyezed arra, hogy mivé akarsz válni, arról, hogy mi lehetsz, akkor megsokszorozod az eléréséhez vezető potenciális útvonalak számát.

A további kérdések, amiket meg kell válaszolnod: ha felnézel a laptopodból, mit látsz? Kivel dolgozol? Hol vagy? Min dolgozol? Milyen érzés dolgozni? Ha felállítasz magadnak egy listát az ideális munkádról, abban biztos lehetsz, csak idő kérdése, hogy elérd. De ez nem csak egy állás kérdése, hanem az életmód kialakításáé. Vannak olyan munkák, amiket nem lehet irodában ülve végezni, helyette a világot járva különböző projektekben kell részt venni. Ehhez az életmódodat is át kell alakítanod.

Miután nevén tudod nevezni amit akarsz – egy eleven képet rajzolva magadnak arról, hogyan néz ki az álmaid élete – már csak mozgósítanod kell az erőidet az életed megváltoztatására. Meg fogod látni, hogy már rendelkezel néhány olyan dologgal, amit keresel. Amikor az életed elmarad az álmaidtól, fel tudod majd ismerni azokat a kisebb lépéseket, amelyek szükségesek a jó irányba való visszatéréshez. Az álmaid életét alkotó képeket konkretizálva feltárulhat a tudatalatti akaratod. Az agyunk arra van beállítva, hogy az általunk ismert dolgokat keresse és erősítse meg. Amikor tudod, hogy mit akarsz, és elképzelhetővé teszed, akkor nem csak a kínálkozó tökéletes lehetőségeket vagy képes megragadni, hanem készülj fel arra, hogy törekedj a céljaidra!

Nem kell újévi fogadalmakat tenned azért, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz, inkább tudnod kell, mit akarsz! Január elsején váltsd valóra álmaidat! Írd le minden csodálatos részletét! Aztán nézz fel! Lehet, hogy máris előtted van az első lehetőség, ami közelebb visz hozzájuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy jó adótanácsadó

Mitől lesz valaki jó adótanácsadó? Nagyon sokan vannak, akik ismerik a törvényt, tudnak olvasni, kitalálják, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük