Kezdőlap » Internet » Fehéroroszország és az internet

Fehéroroszország és az internet

A kelet-európai Fehéroroszország területének körülbelül egyharmadát erdő borítja. Az államot Oroszország, Ukrajna, Lengyelország, Lettország és Litvánia határolja, s talán ezért is könyvelik el diktatórikus államként a nyugati országok. Nem hiába, hiszen elég szigorú szabályok, törvények érvényesülnek az ország egész területére, s nem csak a belorusz állampolgárokra, hanem a határon túliakra nézve is. 2012 januárjában például egy olyan rendeletet léptettek hatályba, mely jelentős mértékben korlátozta az országban élők vagy akár az átutazók, ott tartózkodó külföldiek internethasználatát. A

vállalkozók és a cégek nem hozhatnak létre csak helyi domaineket, továbbá a más országokból történő e-mailszolgáltatások nyújtását is tiltja a jogszabály – így például: Gmail, Yahoo Mail, stb. Minden kommunikációs eszköz egy központi azonosításon megy keresztül, akár laptop, akár router vagy mobiltelefon. A cenzúra kínai mintára jött létre, ahol szintén nagy számban vannak jelen IT-eszközök. Ezek segítségével könnyebben tudják kiszűrni az internetes tartalmakat, a vezetés szerint nem világhálóra illő bejegyzéseket, hozzászólásokat, megnyilvánulásokat.
A fehérorosz területen már akkor is meghatározó és komoly tilalmak érvényesültek, mikor még a Szovjetunió részeként volt feltüntetve a térképeken. Akkoriban joguk volt megbírságolni és bezáratni azokat az internetkávézókat is, ahonnan külföldi oldalakra léptek fel a felhasználók anélkül, hogy a szolgáltatást nyújtók azonosították és jelentették volna az ügyfelet a hatóságoknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük