Kezdőlap » Ünnepek » Falunap – ünnep kicsiknek és nagyoknak

Falunap – ünnep kicsiknek és nagyoknak

Hosszú évek óta hagyomány a kisebb-nagyobb falvakban a falunapok megtartása. Az ilyen alkalmakkor összegyűlik a falu apraja-nagyja, és szórakozással, kikapcsolódással tölt egy kellemes napot. A helyi lakosok közül sokan vendégeket is hívnak ilyenkor, hogy osztozzanak a meghívottakkal a falunap nyújtotta élményekben, és megmutassák, az ő közösségük mire képes?
Szinte mindenhol van már kúltúrális élet, önszerveződő csoportok táncokat, színpadi jeleneteket mutatnak be, vagy népdalokat énekelnek. A falu óvódás, iskolás korú gyermekei is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra saját, pedagógusaik által betanított produkcióikkal. A műsor színesítése érdekében más községekből, városokból is érkezhetnek fellépők hasonló bemutatókkal.

A falunapon általában étellel és itallal is várják a közönséget, szokás bográcsban főzni, akár főzőverseny keretein belül is, a legjobb szakács pedig értékes díjban részesül. A gyerekek szeretik az ugrálóvárat, körhintát kipróbálni, vattacukrot enni, vagy részt venni az ügyességi versenyekben. Sok helyen tartanak sportrendezvényeket, focimeccset, vagy sportbemutatókat is.

A délutáni színpadi műsort követően a napot legtöbbször bál zárja. Nem ritka, hogy országos szinten ismert előadóművészeket hív meg a falu vezetése, ezzel még nagyobb érdeklődésre számítva, hogy a bál bevétele a falut, annak kúltúrális csoportjait, vagy gyermekintézményeit gazdagítsa. Persze a híres művészek gázsiért lépnek fel, de a bevétel ennél sokkal nagyobb lehet, nem beszélve a kiváló minőségű produkciók élvezetéről.
Ha szeretne barátságos környezetben finom ételekbe és a vidéki kúltúrába belekóstolni, akkor feltétlenül keresse fel az Önhöz legközelebbi falunapi rendezvényt! Nem fog csalódni, és akár új ismeretségekre, barátokra is szert tehet a vendégszerető helyiek körében. Érdemes körülnézni a közösségi oldalakon, mert legtöbbször ezeken bukkannak fel az aktuális programokról szóló információk. Jó szórakozást kívánunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük