Kezdőlap » Hotel » Falkland-szigetek

Falkland-szigetek

A Falkland szigetek Dél-Amerika, déli partszakaszánál találhatóak, Argentínától 483 km-re. A szigetek becsült összterülete 12 173 négyzetkilométer, azonban a népsűrűség igen alacsony, mivel két nagyobb sziget mellett, 700 kisebb is található, és vannak köztük olyanok is, amik lakatlanok, vagy csak két-három ember él rajtuk.

A sziget különlegessége, hogy nem önálló állam, hanem brit gyarmatként tartják számon, több száz éve folyamatosan, ami azt jelenti, a Falkland szigeteknek van kormányzója, azonban mégis II. Erzsébet királynő, akit az ott élő lakosok vezetőként tartanak számon. Az itt lakók nagy része betelepült brit és skót állampolgár, akik elsősorban angol nyelven beszélnek, így aki ide utazik könnyen meg tudja magát értetni a helyi emberekkel.
A szigetek legnagyobb városa Stanley, ahol egyúttal a legtöbb ember is él, és mondhatnánk úgy, hogy ez a város az ahol egy helyen mindent megtalál az ide utazó turista. Innen indulnak ki a környező szigetekre a turistahajók, és a reptérről könnyen átjuthatunk a Nyugati szigetekre, ahol már kevesebb civilizációval fogunk majd találkozni.
A Falkland szigetek éghajlata nem igazán a napozni vágyó turisták számára kedvez majd, mivel a tengeri éghajlatnak köszönhetően szeles és hideg napok váltják egymást, és egy napos reggelt, nem ritka, hogy több órán át tartó heves esőzés követ.

A szigeten mivel igen kevés ember él, nagyon sok az érintetlen természeti terület, így azok számára lehet Falkland kiváló úti cél, akik szeretnek túrázni és sokat sétálni érintetlen tájakon. Hegyes dombos tájkép jellemzi a szigeteket, kisebb nagyobb pusztákkal tűzdelve. A partszakaszokon 4 féle pingvinfajt figyelhetünk meg, akik miatt sok természetkutató jár erre a szigetre.

Akik el szeretnének ide látogatni, elsődlegesen Argentínába kell elutazniuk, onnan pedig vagy hajóval, vagy időszakosan induló repülőgép járatokkal lehet csak eljutni a szigetre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz Caorle városa

Olaszországban, az Adriai-tenger északi partvidékén található Caorle városa, amely egy rendkívül kedvelt üdülőhely. Sokan ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük