Kezdőlap » Házépítés » Építkezés

Építkezés

Hogyan is fogjunk hozzá? Ha már megvásároltunk egy telket, akkor nagyjából tervezzük meg saját magunknak, hogy milyen házat is szeretnénk, egyszinteset, vagy kétszinteset. Ha ezzel megvagyunk szerezzük be a hatóságoktól a különféle engedélyeket, ezt az építeni kívánt ház helyileg illetékes Hivataloknál tudjuk beszerezni. Terveztessük meg az előre megálmodott házunkat egy tervezővel, és jöhet az építkezés. Keresünk egy jó kőművest, és egy felelős műszaki szakértőt, aki felügyeli, és igazgatja az építési művelet menetét. Készítünk egy alapot, amire a ház kerül.

Erre kerül egy sima felületű beton, majd jöhet a zsalukő. Természetesen meg kell a vízrendszert is csinálni, mivel már később erre már nem lesz alkalmunk. A betonozás végét zárjuk egy sima alapfelületű betonnal, ez lesz majd a járófelület, amire a legvégén kerül a járólap. Felhúzzuk a falakat, a nyílászárók helyét kihagyjuk, majd a födém következik.

Ha ezzel is megvagyunk, jöhetnek az ácsok a tető elkészítéséhez. A nyílászárókat érdemes már akkor megrendelni, amikor megvan a helye, mert van átfutási ideje. Természetesen erre is jó, ha szakembert hívunk. Villanyszerelők megcsinálják a vezetékezést, és ha kész, jöhet a vakolás. Sima egyenletes fal jó ha van, ugyanis a festés csakis úgy lesz szép, ha egyenes falra festünk. Jöhetnek a víz vezetékszerelők, a burkolók, amit előtte szintén már megvásároltunk, járólap, csempe, mosdó stb……. Végezetül a külső szigetelés, ami lehet például dryvit rendszer, különböző vastagságban kapható. Ehhez vásároljuk meg a széles színválasztékból álló színt, ami nekünk a legjobban tetszik. :-)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük