Kezdőlap » Betegségek » Epebetegség

Epebetegség

A civilizált, rohanó, stresszel teli világban, szinte népbetegség ma már az epebetegség. Az epebetegség az emésztőrendszerek egyik leggyakrabban előforduló betegsége.

Az epe a zsíremésztésben játszik szerepet. Sőt, nagy szerepet. Az epeváladék az ami az emésztést segíti.

Az epehólyag a jobb oldalon a bordaív alatt helyezkedik el. Mellette van a máj. Függ a májtól. Sokszor halljuk azt zsírmentesen étkezzünk, hát, ezzel rontották el nagyon sok ember egészséges emésztését. Hisz, mint írtam, az epe a zsírok emésztésében játszik döntő szerepet. Tehát, amikor zsír kerül a szervezetbe, akkor kezd az epeváladék termelődni, és az segíti elő az emésztést. zsiradékmentesnél ez a folyamat kiesik. Ezért van ennyi epebeteg, anyagcsere zavaros ember. Túlnyomó többségben az epe a Nők betegsége. Fele a beteg a férfiak esetében. Nem véletlen, hisz a férfiak, nem mellőzik a zsírt az életükből, míg a Nők betartják amit olvasnak, hallanak. Pedig, mint már írtam, csak ártanak maguknak ezzel.

Az epebetegek általában túlsúlyos emberek, ez nem csoda, hisz kalóriában gazdag táplálkozás, mozgásszegény életmód, lelassítja az emésztési folyamatokat. Az epebetegnél, fontos dolog naponta minimum 5- ször, keveset étkezzenek. A gyakori kis étkezés fokozza az emésztést. Mellette sok folyadékot kell bevinni. Az epebetegnek nagyon fontos a diéta. Csak olyan élelmeket fogyasszon, amik könnyen emészthetők, és nem puffasztanak. Mellette fontos, hogy a mozgásra is időt szenteljen, na és persze a sok folyadék bevitele is fontos!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük