Kezdőlap » Fogyókúra » Ép testben épp, hogy élek

Ép testben épp, hogy élek

Őrült divathullám terjedt el a világban szinte mindenfelé, mindegy milyen áron, – s itt nem kizárólag a költségre gondolva – fogyni, fogyni, fogyni. Több kérdés felvetődik a fogyókúrák kapcsán, melyre dominánsan igenlő a válasz, de nem szabad számításon kívül hagyni azokat a releváns tényezőket sem, melyekre minden józanul gondolkozó ember nemleges, azaz elutasító választ ad.

Ez utóbbit körüljárva a teljesség igénye nélkül, vegyük először górcső alá az interneten rendelhető “csodaszereket”.

Az informatika hatványozott gyorsaságú fejlődésével olyan számítógépes programok állnak a reklám-szakemberek rendelkezésére, melyek még a területet jól ismerő, gasztroenterológusokat szakembereket is gondolkodóba ejtik a fogyasztószerhez illusztrációként mellékelt fotók valódiságát illetően. A fogyni vágyó, túlsúlyos, vagy túlsúlyosnak vélt emberek szívesen elhiszik a látottakat, hiszen el is szeretnék hinni, hogy rajtuk is ilyen csoda fog végbemenni, ha azt a reklámozott fogyasztószert táplálék-kiegészítőnek, illetve táplálék helyettesítőnek fogyasztják. Sajnos az emberi butaság és a hiúság ha egyszer barátságba keveredik, abból jó nem sül ki.

Súlyos árat fizethet az, aki nem elég körültekintően, saját testére szabott fogyókúrába kezd. Nem csak költségbe veri magát a csodaszerek beszerzésével, de egészségét is súlyos veszélynek teszi ki, olyannyira, hogy a károsodás akár visszafordíthatatlan mértéket ölthet.

Csodák mint tudjuk, nincsenek. Nincsen olyan módszer, csodaszer, mellyel rövid idő alatt, akár napokban, hetekben mérve, oly mértékű súlycsökkenés érhető el, amelyet az eredeti célként kijelölt a fogyni vágyó. Ha már valóban szükségessé vált a súlycsökkentés bármi okból – esztétikai, egészségügyi stb. – mindenképpen szakember segítségét igénybe véve szabad csak fogyókúrába belekezdeni, s a szakember által kijelölt ütemterv szerint haladni a vágyott súly elérése felé.

Tehát egészségesen táplálkozni, mozogni, szakember segítségével, irányításával, felügyeletével fogyni, ésszel és nem ész nélkül, ez az egyetlen és járható út a karcsúság felé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fogyás sikere a hétköznapokban dől el

Aki hétfőtől péntekig egészségesen táplálkozik, nem szükséges, hogy bűntudatot érezzen a hétvégén elfogyasztott hamburger, pizza, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük