Kezdőlap » Növények » Egy zöldszerű valami a vízen, a hínár

Egy zöldszerű valami a vízen, a hínár

A hínár egyfajta alga. Mely található a sós vízben. Az óceánok partjai mentén él. Gyakran kimossa a hínárt az árapály vagy a nagy hullámok a tengerpartra valamint a part közelébe.

Sok fajta alga létezik, de a legtöbbjüknek azonos részeik vannak. És igaz az is, hogy sok részük hasonlít más növényi részhez is.

Vannak olyanok is, amelyeknek levegő hólyagjaik vannak, mint a léggömbök, ezek segítségével lebegnek a felszín közelében.

A tengeri moszatok (mint minden alga) még egy dologban hasonlítanak a növényekhez, ez pedig a fotoszintézis. Amely olyan folyamat, hogy a saját szervezete termel fényt az étel segítségével.

Felszívják a vizet és a tápanyagokat minden szövetükkel közvetlenül a vízből. Nem bonyolult rendszerek. Minden szövetükkel képesek fotoszintetizálni, a legtöbb növény viszont csak a leveleikkel képes.

Milyen gyorsan tud nőni az emberi haj? Alig több, mint egy centivel növekszik havonta átlagosan. Képzeld el, hogy a hajad növekszik olyan gyorsan, mint a bika hínár (Nereocystis luetkeana), amelyik képes 25 centit is nőni egy nap. Élettartama alatt akár 20 méterre is megnőhet ez az alga. A Csendes-óceánon található az élőhelye.

Sokfelé használják fel az algát. Megtalálható bennük számos fontos nyomelem, vitaminok, az alginsav. Talajjavítóként is felhasználják.

Az algakivonatok bizonyítottan felgyorsítják a növények növekedését és az egészség mielőbbi visszatértét.

Hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez. Hatékony kötőanyagok, mint emulgeálószerek. Olyan kereskedelmi termékek, mint a fogkrém és a gyümölcs zselé, és más szerves kozmetikai és bőrápolási termékek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük