Kezdőlap » túrabakancs » Egy túrabakancs

Egy túrabakancs

Vannak természetjárók és vannak alkalmi turisták. Vannak, akiknek minden felszerelése megvan a természet bebarangolásához, de hogy kezdje az, aki kezdő, vagy aki csak néha – néha szeretne körülnézni a hegyekben és az erdőkben?
Az egyik legfontosabb felszerelés a lábbeli. Nem utcai viselet, hanem túrabakancs. Mivel ennek kényelmesnek kell lennie, hiszen egy agyongyötört láb elrontja a kirándulást, fontos, hogy időben kezdjük el megkeresni a nekünk alkalmas túrázáshoz alkalmas cipőt.

Különböző alkalmakra találhatunk ideális lábbelit: hegyes, sziklás tájakra más kiképzésűt ajánlanak, mint a puhább talajra. Az is egy fontos tényező, hogy milyen gyakran és mennyi időtartamra kívánjuk felvenni. Mérlegeljük azt is, hogy milyen terhelésnek lesz kitéve, hiszen túrázhatunk hátizsákkal, vagy hátizsák nélkül. A talp anyaga és kiképzése, a külső és a belső borítás megvizsgálása elengedhetetlen. Talán a leginkább strapabíró és a legjobban szellőző anyag a felsőrész kialakításához a valódi bőr. A vízállóság szintén egy olyan kritérium, amit figyelembe kell venni. A talp pedig legyen rugalmas. A legtöbb gyártó nagyon biztonságos talppal látja el bakancsait. A szárhosszúságban előny, ha fogja a bokánkat.

Jó tudni, hogy a gyártók funkciók szerint különböző kódokkal látják el ezeket a felszereléseket. Ha figyelembe vesszük ezt az ajánlást, sikeresebben választhatjuk ki, a a célnak és lábunknak megfelelő ideális terméket.
Lehet akármilyen jó a bakancsunk, ha a zoknink megtartja a nedvességet. Keressük a technikai zoknit, abban nem fogunk csalódni!
Mivel könnyen kínzóeszközzé válhat egy kényelmetlen bakancs, szánjunk időt a kiválasztására!. Ha kezdők vagyunk, kérjük a szakemberek segítségét is.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Túrabakancsok fajtái

A túrázók legfontosabb felszerelése a túrabakancs. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen a túra sikeressége nagyban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük