Kezdőlap » Karrier » Egy jó adótanácsadó

Egy jó adótanácsadó

Mitől lesz valaki jó adótanácsadó? Nagyon sokan vannak, akik ismerik a törvényt, tudnak olvasni, kitalálják, hogy mi a válasz. Ettől még nem biztos, hogy jó tanácsadó lesz. Jó tanácsadó az lesz, aki összehangolódik az ügyfeleivel. Egy hullámhosszra kerül. Olyan tanácsot tud adni, amit az ügyfél meg is ért, olyan formában adja, amit megért és kiemeli azokat a pontokat, ami ugye nagyon egyszerű célt szolgál, ugye nem fog paragrafusokra hivatkozni, mert az életben nem fogja elolvasni.

Az adótanács nem abból áll, hogy odaadom a tanácsot. Ha ott ér véget a folyamat, hogy odaadtam a tanácsomat, akkor pontosan nullát ér az a tanács. A tanács az figyelembe veszi, hogy az ügyfélnek milyen képességei vannak annak a tanácsnak a megértésére és milyen képességei vannak az implementálására. Meg van-e kellő szakképesítéssel rendelkező támogatása cégen belül? Nem csak ki tudja alakítani a struktúrát és megcsinálja, hanem utána ezt le is tudja-e adminisztrálni? És a végén meg is tudja védeni. Ez egy nagyon fontos dolog, hiszen azért nem kell adótanácsadóhoz menni, hogy miért 27% az áfa.

Testreszabott tanácsot kell adni és ez nem elég. Bizalom kell. Tehát az kell, hogy elhigyjék, hogy amit mond a bizonyos tanácsadó, az megoldja a problémáját. Bizalom nélkül nincs adótanácsadás.A jó tanácsadó: segít, épít, vezet. A jó tanácshoz a cél szem előtt tartása és az akadályok meglátásának képessége kell és az ügyfél maximális kiszolgálása. Egy jó adótanácsadóra mindig is szükség van és mindig is szükség lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan illeszkedjünk az új közösségbe?

Lakhely, iskolaváltás, munkahely elfogadás mind újabb kihívást jelent számunkra. Lelkileg szinte minden embert megvisel a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük