Kezdőlap » Baba-mama » Egy éves lett !

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi bulit kap , amiből valljuk be , nem sokat ért . De a szülőnek egy nagy dolog , hiszen eltelt egy év . Szinte hihetetlen milyen gyorsan telik az idő a kis csoda megszületése után . De lássuk , hogyan vagy miben fejlődnek az ilyen idős csöppségek . Ebben a korban , ha anya segít , akkor már szépen lassan lépegetnek és szépen lassan megtanulnak egyedül totyogni . Természetesen ne vegyük ezt az egy évet Szent Írásnak , hiszen minden baba más ütemben fejlődik .

Vannak olyan apróságok , akik hamarabb és vannak akik később sajátítják el a járás ” tudományát ” Szóval semmiképp ne rémüljünk meg , ha gyermekünk az egy éves kor betöltése után még nem sétál . Eljön az az időszak , mikor már elkezd szépen lassan szavakat kimondani . Nem mindenki számára lesz ez érthető , először csak főneveket fog alkalmazni a kicsi . Nem fog sok szót tudni , viszont sokkal több szót meg fog érteni . Ebben a korban érdemes játszani a gyerkőccel , a sokak számára már nem ismeretlen játékot , amit úgy neveznek ” elrejtem , találd meg ” .

Nagyon tudják élvezni . Próbáljuk bevonni a ” nagy ” lányt , vagy a ” nagy ” fiút a mindennapjainkba . Például , ha takarítunk , akkor megkérheted , hogy keresse meg a lapátot és vigye oda neked . Ha azt tapasztaljuk , hogy gyermekünk nem lépeget , vagy nem gügyög szavakat , vagy a fent leírtak közül egyiket sem produkálja , Vigyük el egy szakorvoshoz , hogy biztosan tudjuk , hogy semmi gond nincs apróságunkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük