Kezdőlap » Fogyókúra » Egészséges, tudatos fogyás: nincs szükség szigorú diétákra

Egészséges, tudatos fogyás: nincs szükség szigorú diétákra

Az egészséges életmód pozitívan hat a fittségre, és a teljesítőképességre, ráadásul a fogyást is könnyebbé teszi. Aki néhány kilótól meg szeretne szabadulni, és a leadott kilók visszaszedését szívesen elkerülné, a hosszú távú életmódváltás jelenti számára a megfelelő választást.
A mindennapokban sokszor nem figyelünk oda a tudatos étkezésre. Ebédszünetben gyakran a gyorséttermek kínálatában válaszunk, esténként pedig esetleg a barátainkkal megyünk enni: a hosszú munkanap után ilyenkorra már megéhezünk, és nagy valószínűséggel az energiadúsabb fogásokat választjuk az étlapról.

Az egészséges fogyás, és az egészséges életmód fejben kezdődik. Tudatosan kell táplálkoznunk ahhoz, hogy eredményeket érhessünk el. Azonban a másik véglet sem hatásos: a rendkívül szigorú villámdiétákkal ugyan gyors fogyást érhetünk el, azonban szinte biztos a jo-jo effektus kialakulása. Azok a diéták, melyek hosszú távon kizárnak bizonyos tápanyagokat étrendünkből, hiányjelenségek és folyamatos éhségérzet kialakulásához vezethetnek. A radikális fogyókúráknak csak akkor van értelme, ha mindössze 1-2 kiló választ el minket attól, hogy például egy fontos eseményen újra tökéletesen álljon a kedvenc ruhánk. Hosszabb távú, tartós fogyás kizárólag az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással elérhető.

Ha tudatosan táplálkozunk, és egészségesen szeretnénk csökkenteni a testsúlyunkat, fontos, hogy ne hagyjuk az éhségérzetet felerősödni. Az egészséges reggeli után, ami állhat teljes kiőrlésű kenyérrel készült szendvicsből, vagy müzliből és tetszőleges tejtermékből, köztes étkezésként bátran fogyaszthatunk gyümölcsöt. Hosszú az idő az ebédszünetig: a gyümölcsfogyasztás azonban segíthet ellenállni a munkahelyen található ételautomaták csábításának. A gyümölcsök ráadásul az édességek iránti vágyunkat is kielégítik.

A diéta szempontjából a legkedvezőbb, ha otthon főzünk. Az sem probléma, ha nem tudjuk megoldani: számos étteremben, és ételkiszállító cég kínálatában megtalálhatóak az egészséges, diétás menük. Esténként egy könnyű saláta ideális lezárását jelenti a napnak. Fontos azonban, hogy ne csak a táplálkozásra, hanem a megfelelő mennyiségű (cukormentes) folyadék fogyasztására is odafigyeljünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz nők alakjának titka

A legtöbb nőt nem hagyja hidegen az alakformálás témaköre. Az olaszországi hölgyek nőiesen karcsú vonalait …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük