Kezdőlap » Egészséges életmód » Egészséges, sima bőr

Egészséges, sima bőr

Mindenki tudja , milyen az egészséges bőr – csak úgy ragyog, függetlenül a kortól. állapotát az életmód, a környezeti ártalmak, az időjárás, a kor és a táplálkozás mellett a bőrápolás is befolyásolja.Utóbbi hoz nem kell méregdrága szereket használnunk: érdemes kipróbálni a házi pakolásokat, hidratálókat, bőrradírokat és egyéb kényeztető krémeket.

Bőrápolási alapok
A bőrápolási szakértők általában négy fő bőrtípust különböztetnek meg: a normál / vegyest, a szárazat, a zsírosat és az érzékeny bőrt. A megfelelő termék kiválasztásához mindenekelőtt saját bőrünk jellemzőit kell megismernünk.Minden esetben használjuk a saját bőrtípusunknak megfelelő készítményt
.
Normál / vegyes bőr sima bársonyos tapintású, viszonylag rugalmas, üde. Se nem száraz, se nem zsíros; nem túlzottan érzékeny a napfényre, az időjárásra vagy a környezetre.

A száraz bőr fakó, érdes tapintású, mosakodás után feszül; állandó védelem és hidratálás nélkül fölpikkelyesedik, hámlik.

A zsíros bőr kétféle lehet: az érdes tapintású, korpás szeborreás változat esetén a kemény koleszterines zsírok vannak túlsúlyban; a puha tapintású, olajosan fénylő szeborreás bőrt naponta többször is meg kell tisztítani. A zsíros bőr pórusai tágabbak, mint a normál vagy száraz bőréi, s mitesszerek, pattanások is könnyebben megjelenhetnek.

Az érzékeny bőr rosszul viseli a napfényt, és könnyen leég. Főleg szintetikus anyagokból álló kozmetikumoktól – amelyek márkás termékek is lehetnek – könnyen irritálttá, vörössé, foltossá válik.
A legtöbb ember – férfi és nő – bőre komplikált jellegű – például alapvetően normál, de a homlok, és az orr és az áll tájéka kissé zsírosabb, a szem környéke pedig talán kicsit száraz.
A bőr típusától függetlenül napjában kétszer ( este és reggel) meg kell tisztítani a rárakódó szennyeződésektől.
Ezután tanácsos tonizálni és hidratálni. Emellett két egyszerű , otthon is elvégezhető kezelést ajánlunk – a gőzölést és a bőrradírozást – amely szebbé, feszesebbé varázsolja arcunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészségesen zöldséggel és gyümölccsel – hány adag szükséges naponta?

A táplálkozástudományi szakértők általában napi (legalább) 5 egységnyi zöldség, vagy gyümölcs fogyasztását ajánlják mindenkinek. Legtöbbünknek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük