Kezdőlap » Egészséges életmód » Egészséges körmök egész évben

Egészséges körmök egész évben

Nem! Ez egyáltalán nem lehetetlen és a tévhitekkel ellentétben nem kellenek hozzá hosszú hónapok sem. Főleg a nyár problémája leginkább a lábkörmök állapota. Mindenki a legújabb szandáljában, papucsban vagy csak úgy szabadon mezítláb szeretne lenni. Sokan azonban az egész perzselő nyarat cipőben töltik, mert okkal rejtegetik nem túl egészséges, sárga körmeiket.

Pedig a problémára számtalan megoldás létezik. Minden gyógyszergyár ígér csodaszereket. Ezek között akad néhány hatékony és tartós módszer is. De aki a természetesség híve, az kerülje el ezeket a készítményeket és forduljon az anyatermészethez!

Az egészséges lábköröm szép rózsaszín, a felülete egyenes. Ha valaki körme hullámos és sárgás színű, akkor bizony az egyik gombafaj lehet a hibás. Nem kell megijedni, csupán a konyhába kell kimenni és leemelni az ecetet a polcról. A tiszta lábkörmöket egy 20%-os háztartási ecettel átitatott vattakoronggal kell átdörzsölni és hagyni megszáradni. Akit zavar az ecet szaga az mossa le a lábáról, de nyugodtan rajta is lehet hagyni. Egy heti kezelés után el is pusztulnak a gombák. Ugyanez az eredmény, ugyanezzel a módszerrel érhető el citromlé és olívaolaj 1:1 arányú keverékének használatával.

A szódabikarbóna ezen a területen igazi csodaszer. Nemcsak, hogy eltünteti a láb- és körömgombát, de a lábszagot is semlegesíti. Két evőkanál szódabikarbóna és ugyanennyi víz keverékével készítsünk pasztát és ezt rakjuk körmeinkre. Ha van időnk, hagyjuk rajta fél órán át, majd öblítsük le. Készíthetünk lábfürdőt is. A vízbe tegyünk két kanál szódabikarbónát és áztassuk ki lábunkat. A szódabikarbóna helyettesíthető sütőporral is.
A teafaolaj is alkalmas a körmök széppé varázsolásához. Pár cseppet vigyünk fel egy vattapamacsra és finoman dörzsöljük át vele a körmöket. Ezt a módszert akár naponta kétszer is megismételhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük