Kezdőlap » Ház karbantartás » Egészséges házi takarítási praktikák.

Egészséges házi takarítási praktikák.

Ahhoz, hogy otthonunkat tisztán tartsuk, számos tisztítószer áll a rendelkezésünkre. De ezek veszélyesek akkor amikor takarítunk vele, mert gázokat képeznek és ezek belélegzéssel károsítják szervezetünket. Sőt, sokszor oda kell figyelni, hogy ne használjuk együtt, mert nagy bajt lehet okozni vele, amikor két gáz összecsap. Ezért érdemes pár természetes hatóanyagú takarító szereket használnunk. Ezek általában minden lakásban megtalálhatók. Mint pl: szódabikarbóna, ecet, só, tej, citromlé. Szódabikarbóna felhasználási javaslatai: mosáshoz, folt tisztítónak kiváló./ a foltra tegyük rá vízzel vegyítve, és hagyjuk állni. Ha mosóporhoz adagoljuk akkor a mosógépbe is tehető, oda 1 evőkanállal tegyünk a mosószer adagolóba. Fehér ruhák fehérítésére is kiváló.

Ebben az esetben két evőkanállal tegyünk az adagolóba. Vagy fehérneműk, fehér függönyök fehérítésesre, 2 kanál a fürdőkádba rá meleg víz, és éjszakára áztassuk bele a fehéríteni kívánt ruhát. Aztán mossuk ki rendesen. Ha makacs a függöny sárgasága, sütőporban is áztathatjuk következő éjjel. Egy zacskó sütőpor a kádvízbe, ha több víz, akkor kettő zacskót tegyünk.

Csodákra képes. Mosogató, csapok lefolyójának tisztítására kiváló az ecet és szódabikarbóna, öntsünk a lefolyóhoz szódabikarbónát és erre ecetet öntsük és dugaszoljuk be. Hallani fogjuk a pezsgést, ekkor dolgozik! Szép tiszta lesz a lefolyó és szagtalan. A hűtőbe kis edényben a szódabikarbóna szagtalanít. A tejet és citromlét folt eltávolításokban segít Nekünk. Érdemes ezekre ráállni, mert védjük magunkat, és környezetünket is vele!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük