Kezdőlap » Látnivalók » Edinburgh vára – A skót szimbólum

Edinburgh vára – A skót szimbólum

Edinburgh városa felett egy sziklán emelkedik Skócia szimbóluma, Edinburgh vára.
A kastély három részből áll. Mindegyiknek külön falai és kapui vannak. A Lower Ward nevű fekszik legalacsonyabban, ahova egy díszes kaputornyon keresztül juthatunk be. Az erőd legértékesebb épülete a Szent Margit-kápolna.

Edinburgh legidősebb épületének 61 centi vastag falai egy 5*3 méteres kis teret fognak közre. Aprócska ablaka van, ez ad némi katonai jelleget az épületnek. A legenda úgy szól, hogy maga Szent Margit imádkozott itt. Valójában azonban fia építette a kápolnát. A XV. században volt fegyverraktár és 1993-ban állították helyre.

A kastélyban található a Végzet Köve. Ami állítólag képes volt megmutatni ki lesz a következő király – persze ez is csak egy újabb legenda. A kő 65 centi hosszú, 40 centi széles és 25 centi vastag. Eredeti helye a scone-i apátságban volt. „Nyakigláb” Edward költöztette a westminsteri apátságba. 1996-ban került vissza Skóciába, de a brit királyi család minden koronázás alkalmával használhatja.

A skót nemzeti Hadtörténeti Múzeum is a várban működik. A régi hadtörténetét ismerhetjük meg a tárlatokon, egyenruhák és fegyverek bemutatásával. A Mons Meg óriáságyú is a kastélyban található. 1449-ben építették. 6 tonnát nyom és 280 centi hosszú. A kilőtt lövedékek 175 kilósak voltak. Korábban különböző ceremóniákon lőttek vele, de 1681-ben eltört, és azóta, pusztán a látványával járul hozzá a vár gazdag ereklyéihez.
Ha tehetjük, a katonai parádé idején látogassunk el Edinburgh-ba. Tűzijáték és katonai gyakorlatok várnak. Évente rendezik meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük