Kezdőlap » Divat és szépség » Éber pillantás: sminktippek karikás szemre

Éber pillantás: sminktippek karikás szemre

Kis ügyességgel, és a megfelelő sminktippek alkalmazásával könnyedén elfedhetjük a szem alatti, fáradtságra utaló sötét karikákat.

A legfontosabb tanács a karikás szemek sminkeléséhez: semmiképpen se próbáljuk meg a sötét részeket a szokásos alapozónkkal elfedni. Sűrűbb állaguk miatt az alapozók hamar megülnek a szemkörnyéki ráncokban, erősebbnek láttatva azokat. Az alapozó helyett használjunk korrektort. A speciális, szemkörnyéki bőrre kifejlesztett készítmények hatásosan elfedik a sötét karikákat.

A korrektor felvitele előtt fontos, hogy a bőr nedvességtartalmát pótoljuk: erre a különböző szemkörnyékápoló krémek alkalmasak. Ezenkívül figyelnünk kell arra, hogy a szín egy árnyalattal világosabb legyen, mint az arcbőrre használt smink. Ha ezeket a szabályokat figyelembe vesszük, sikeresen eltüntethetjük a kellemetlen, sötét karikákat. Még egy tipp: ha folyékony korrektort használunk, dörzsölés helyett pettyező mozdulatokkal vigyük fel a bőrre, a belső szemzugtól indulva. Az alapozót, és a púdert csak akkor tegyük fel, ha a korrektor már enyhén felszívódott a bőrbe.

A sötét karikák színárnyalatától függően különböző típusú korrektorokra lehet szükség. Az enyhén vöröses karikákon a zöldes fényű korrektor segíthet. A komplementer kontrasztnak köszönhetően a zöld, és a vörös szín kioltja egymást, így a korrektor semlegesíti a karikákat. Ha hajlamosan vagyunk a szemkörnyék ráncosodására, válasszunk enyhén fénylő korrektort. A fényvisszaverő pigmentek miatt a ráncok optikailag halványabbá, kevésbé láthatóvá válnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük