Kezdőlap » Nyaralás » Durban az afrikai nagyváros

Durban az afrikai nagyváros

Durban egy dél-afrikai nagyváros, Cape Townhoz meglehetősen közel. Ugyan jelenleg nem örvend nagy turizmusnak, mégis érdemes a városba látogatni, ugyanis egyszerűen csodálatos. Hippi jellegű, tengerparti, hűs, kisvárosi hangulatot hordozó hely.

Milyen egyéb látványossággal és érdekességgel vonzza az oda látogatókat?

A 2010-es világbajnokság miatt, rengeteg fejlesztést vittek véghez a városban, új, széles tengerparti sétányt alakítottak ki, hogy a lemenő nap sugarait bárki megcsodálhassa. Az időjárás párás, meleg, és ha a sétálás fárasztó lenne, akkor Zulu riksával tehetjük meg a különleges tengerparti utat. Zulu kézműves termékeket népviseletben áruló, hatalmas sátrakkal tarkított a homokos tengerpart. Előszeretettel építenek homokszobrokat a lelkes alkotók. A strandjaik kiépítettek, és bárki előtt nyitott, ingyenes, nagy népszerűségnek örvend kicsik-nagyok körében is.

Nem megy ritkaság számba a szörfösök látványa sem. A strand teljes biztonságát speciális cápáktól mentesítő háló biztosítja. Ami jó hír a strandolni vágyóknak, és még jobb a kalandot keresőknek, ugyanis, a terület cápáktól hemzseg. Szervezet túra keretében pedig a legbátrabbak megfigyelhetik a cápákat. A város egyik legszebb és legrégibb pontja az Arany mérföldkő névre hallgató kikötő, valaha züllött helynek számított, ma már igazán luxus ott lakni, és eltölteni ott az estéket. Borozók, vendéglők, akváriumok, vízi parkok előtt álló emberektől zajos mostanában a kikötő.

A város másik nevezetesebb épülete a Világkupa miatt épült stadion, mely tetejéről az egész városra páratlan kilátás nyílik. Ez az egyik legalkalmasabb épület arra is, hogy 80 méterről szabadesés élményével gazdagítsuk a nyaralásunk. A múlt század végén a fiatal ügyvéd Mahatma Gandhi szintén ebben a városban kezdte a pályafutását, amikor is, kirúgták a „csak fehéreknek” elnevezett vasúti kocsiból. Illetve itt született meg az első olyan étel, amit kézben lehetett enni, főként a mezőgazdaságban dolgozók étkezését megkönnyítve, cipóba tették a húst, melyet curryvel ízesítettek. A páratlan helyet méltán kedves emberek lakják.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük