Dubai

Dubai, a hely, amiről mindenki hallott már, de saját szemmel kevesen látták élőben. Legalábbis a hétköznapi emberek közül bizonyára keveseknek adatott meg a lehetőség, hogy eljussanak oda.
Az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb és legnépesebb városáról van szó, mely a Perzsa-öböl partján fekszik. A város fő bevételi forrása a turizmus. Hiszen míg régen vonzotta a kereskedőket és a tengerészeket, manapság a legtöbb látogatója turista.

Miért utaznak az emberek Dubai-ba? Egyesek biztos azért, hogy belekóstolhassanak az ottani híres éjszakai életbe. Számtalan klub és bár kínál erre lehetőséget.
Mások talán a látványosságokra kíváncsiak. Itt található a Kalifa-torony, a felhőkarcoló, mely a világ legmagasabb építménye. Persze nem ez az egyetlen felhőkarcolójuk tör az ég felé. Az Arabok-tornya szintén jellegzetes építménye a városnak: a vitorla alakú méregdrága, hétcsillagos hotel. De ha Dubait említjük, nagy valószínűséggel sokaknak egyből a hírhedt pálmafa formájú mesterséges sziget képe ugrik be. Ilyen pálmafa szigetből nem csak egy készült, még kettő van építés alatt. Ezeken a szigeteken szállodák és luxusvillák létesülnek.
Megint mások talán arra vágynak, hogy átélhessék azt a fényűzést, amit az arab világban látnak. Aranyat vennének ott, ahol a világon a legolcsóbb. Válogatnának a nagy világmárkák termékei közül valamelyik elképesztő méretű dubai bevásárlóközpontban.

A város olyan hétköznapi szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket is nyújt, mint bármely egyszerű európai város: van itt mozi, színház, rendeznek koncerteket, sőt, sportolásra is van mód. A foci, a krikett, és a különböző vízi sportok mellett síelni is lehet. Igen, síelni, egy olyan klímájú területen, ahol nem ritka a 40 fok feletti hőmérséklet. Úgy tűnik, eleget tesznek a jelmondatuknak, és tényleg megtalálható itt „Minden egy helyen”.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük