Kezdőlap » Hotel » Donovaly-i szálláshelyek

Donovaly-i szálláshelyek

Donovaly városa Szlovákiában található, Budapesttől 206 km-re. Az erre utazók elsősorban a téli időszakban látogatnak ide, mivel a környéken egy igen népszerű sípálya található, ami az Alacsony-Tátrai Nemzeti Park része, és ezzel együtt a Banská Bystrica régió központja is. A sípálya közel 25 km hosszú, mindemellett otthont ad egy 11 km nagyságú hosszan elnyúló lesiklónak is. A síparkban lehetőségünk van kipróbálni egy igen érdekes libegőt, egy hosszabb gyakorlópályát, és egy extrém lesiklópályát is.

Ha kedvet kapunk, hogy meglátogassuk Donovaly-t, akkor a legegyszerűbb autóval elindulnunk, vagy keressünk utána, mikor indulnak ide autóbuszjáratok a síszezon idejében. Repülővel közvetlenül nem tudunk a városba eljutni, de a közeli Silac-ban van egy kisebb reptér, ahonnan mindössze 28km csak a sípálya.

Mivel egy népszerű, és több ezer ember által látogatott sí központról van szó, így a szállások terén is nagy választék tárul elénk. A legnépszerűbb hotel az ide látogatók szerint, a 4 csillagos Residence Hotel, ami nagyjából 100 luxus szobával rendelkezik, és ahol minden olyan extra szolgáltatás megtalálható, amire egy pihenni vágyó síelőnek csak szüksége lehet. A 3 csillagos hotelek közül az Aplend Kamzík és a Penzion Damisport ajánlatait érdemes átböngésznünk, mivel a Residence Hotelben egy éjszaka 60 euró körül van, addig az előbb említett két hotelben a legdrágább szobák maximum 40 euróba kerülnek egy éjszakára. Akik inkább az apartmanokat kedvelik, azoknak pedig a Pension St. Maria, az Apartmán Spiežovec, és a Penzión Soltis szobáiban érdemes megszállniuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük