Kezdőlap » Hotel » Doha, Katar fővárosának szállásai

Doha, Katar fővárosának szállásai

Doha, Katar legnépesebb városa, és az ország fővárosa is, mely Katar keleti régióiban helyezkedik el. A város nem tekint vissza nagy történelmi múltra, ugyanis 1850-ben alapították, ám ekkor még Al-Bida volt a neve.
Budapesttől Doha természetesen csak légi útvonalakon keresztül közelíthető meg, hiszen így is 3742 kilométernyi távolság van a két főváros között. Dohának van nemzetközi repülőtere, aminek köszönhetően hogyha ide szeretnénk utazni, nem kell majd további helyi közlekedést igénybe vennünk, maximum csak a szálláshelyig kell elutaznunk. Természetesen a városban megfelelő a tömegközlekedés, és jó minőségű szállodák is találhatóak, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy nem lesz elég jó szálláshelyünk.
Olyan híres szállodák vannak Dohában, mint az ötcsillagos Intercontinental Hotel Doha, és a The Ritz Carlton. Már ezekből is jól láthatjuk, hogy ebben a városban nem szeretnek a szálláshely minőségén spórolni az emberek, kedvelik a luxust, ami a magyar pénztárcának többé-kevésbé megfelelő. A már említett ötcsillagos hoteleknél olcsóbb a Millennium Hotel, amely ugyanolyan színvonalas, mégis kedvezőbb árakat kínál. Persze itt sem vetik meg a kisebb, négycsillagos szállodákat, így olyan belvárosi panziókat találunk a központban, mint a négycsillagos Best Western Doha Seef, vagy a tőle kifejezetten olcsóbb kétcsillagos La Villa Hotel Doha.
Hogyha Doha városának főbb látnivalóit keressük, elsősorban az épületekben fogjuk ezt megtalálni. Persze itt is van néhány múzeum, állatkert, és még jó néhány olyan hely, amelyet egy útikalauzban megtalálunk, emellett pedig számos olyan programot és sporteseményt rendeznek a városban időről-időre, amelyek az itt töltött időt szórakoztatóbbá teszik.
A Dohába való utazást érdemes előre tervezni minimum 3 hónappal, hiszen ekkor olcsóbb repülőjegyet tudunk vásárolni, akár 140-200 ezer forint közötti összegért is hozzájuthatunk már egy-egy retúrjegyhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük