Kezdőlap » Autó » Dodge Viper

Dodge Viper

Az erős amerikai sportautók népes rajongótáborral rendelkeznek világszerte. Nem véletlenül, a néha drabális, de férfias megjelenésű sportautókba óriási V8-as vagy még nagyobb erőműveket építenek, amik lenyűgöző erejükkel és hangjukkal együttesen megteszik a hatásukat és sokakat megnyernek maguknak.

Ebbe a csoportba tartozik a Chrysler irányítása alatt működő Dodge híres sportmodellje, a Viper is, amely jelenleg az ötödik generációváltáson van túl úgy, hogy az első, 1992-ben bemutatott autó szépségéből, erejéből és sajátos stílusából szinte semmit nem vesztett. Sőt, a technológia fejlődésével csak egyre jobb lett. A jellegzetes lekerekített forma és hullámos karosszéria végigkíséri az autót 22 éves történelmén csakúgy, mint az elképesztő, 8 literes V10-es erőforrás is.

A 2013 óta gyártott ötödik generációs Viper nem csak új emblémát kapott, hanem immár az SRT (Street and Racing Technology) család tagja is lett. A Viper a cégcsoport egyik legnevesebb darabja és lelkes autós közönség már nagyon várta az utódot. Az előző negyedik generációs Viper gyártását még 2010-ben állították le, és az azóta eltelt időben felmerült, hogy nem is folytatják a sorozatot. A Viper mindig a fényűzésről, a V10-es motor mértéktelen fogyasztásáról, az élvezetek hajszolásáról és a többségnek irdatlan magas árról szólt. Nem meglepő, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ez felmerült, de végül nem mondtak le az áttervezéséről, és csak egy rövidebb szünet állt be karrierjében.

A legújabb modell teljesítménye túlszárnyalta elődeiét is mind motorteljesítmény, mind fényűzés terén is. A 8,4 literes, 640 lóerős V10-es motor, 6 sebességes kézi váltó és megannyi beleépített elektronikai berendezés (8,4 inches érintőképernyő, Bluetooth, Alpine surround hangrendszer) mellé az autóban kulcs nélküli indítás, Garmin navigációs rendszer, beépített fedélzeti computer merevlemezzel, amire képeket, videókat vagy filmeket is lehet tölteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük