Kezdőlap » Film » De Behandeling – A kezelés

De Behandeling – A kezelés

A “De Behandeling” c. film még nem kapott magyar fordítást, azonban magyarra ültetve kezelést jelet. A filmben természetesen elég sokat kell arra várni, hogy megértsük, miért is ez a cím, de ne szaladjunk annyira előre.

Nic Cafmeyer nyomozóval gyermekkorában egy borzalmas dolog történik, elrabolják testvérét, akit soha nem találnak meg. Gyanúsítottja természetesen van, azonban rendőrként sem tud semmit rábizonyítani.
Közben egy különösen kegyetlen pedofil gyilkos miatt kezd el nyomozni, amely kezd egyre személyesebbé válni, minél jobban belebonyolódik az ügybe, talán a gyermekkori trauma miatt is.

Az ügyben egy családot ejtenek fogságba saját lakásukba, a szülőket megbilincselik a gyermeküket megerőszakolják, bele is harapnak aztán elviszik, mivel megzavarja a gyilkost valami. A gyermeket a közeli erdőben meg is találják egy fán, a házat átkutatva különös írást fedeznek fel a falon, aminek semmi értelme.
A “De Behandeling” nem elég, hogy egy elég kényes témához, a pedofíliához nyúl, erre még simán rá is tesz egy lapáttal, belengeti az apa-fia közötti erőszak lehetőségét is, aztán fokozza is azt.

A filmben rengeteg szál van, amelybe igen hamar el is veszítjük az utat, hiszen van, amelyik sehová sem vezet, vagy csak mi hisszük azt. Egy óra sötétben tapogatózás után elkezd letisztulni a történet is és megkapjuk a gyilkosunkat, majd a motivációt is.
Nem egyszerű film, nem egy vasárnap délután megnézendő matiné előadás. Sötét, gonosz, feszültséggel teli, nem enged egy percre sem lazítani.
És hogy miért fontos Nic Cafmeyer nyomozó gyermekkori traumája? A film legvégén kiderül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük