Kezdőlap » Hotel » Dallas

Dallas

Dallas városa Texas államban található, az állam északkeleti részén, az USA-ban. Majdnem másfél millióan lakják ezt a várost, így kiérdemli az ország 9. legnépesebb települése címet. Dallas nagyléptékű fejlődése még a ’70-es években indult útjának, majd 2000-re már nélkülözhetetlen pénzügyi, és közlekedési csomóponttá vált.
A városban az igencsak ritka szubtrópusi éghajlat a jellemző, aminek köszönhetően a nyár forró, itt átlagos a 40 Celsius fok, télen pedig csak nagyon ritkán van fagy, hiszen enyhe az időjárás. Ez a fajta időjárás jellemzően a Mexikói-öböl közelségének tudható be.

Dallas város kultúrájában rendkívüli szerepet tölt be a sportélet, ez többek között abból is jól látszik, hogy minden Amerikában jellemző sportágban első osztályban szerepel a városnak a csapata, így híres a dallasi baseball csapat, a jégkorong, a kosárlabda, és persze az amerikai futball csapat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük