Kezdőlap » Betegségek » Csontnekrózis

Csontnekrózis

A csontnekrózis nem más , mint a csontállomány pusztulása. Ez a betegség leggyakrabban a combcsontfejnél jelenik meg. A szakértők szerint az ötven feletti férfiaknak sokkal nagyobb az esélye a betegségre , mint a nőknek.

De mégis mi vezethet a betegség kialakulásához ?
Olyan törés vezethet idáig , ami összezavarja a csont vérellátását. A másik probléma , ha nagy dózisú gyógyszereket hosszú távon szedünk , vagy sok alkoholt fogyasztunk , de akár az is vezethet a betegséghez ha magas a vérszint.

A betegséget lehet kezelni különböző gyógyszerekkel . Ezeket a gyógyszereket biszfoszfonát gyógyszereknek nevezzük. Sajnos mint minden gyógyszernek vannak mellékhatásai , így ennek is vannak . Ezek nem elkerülhetőek , de szerencsére nem mindenkénél jelennek meg .

Viszont a szakértők majdnem minden esetben , a műtéti gyógyítást javasolják , ami akár a csípőízületi plasztika is lehet. A protézis beültetése is nagyban megkönnyítheti a beteg mindennapjait.

Mindenképp orvosi segítségre lesz szükségünk , ha nem is azonnal , de rövid idő lefolyása alatt szükségessé válik az orvos vagy akár a kórház felkeresése , hiszen ahhoz , hogy életünket akár teljesen tudjuk élni , mindenképp szakértők tanácsa illetve segítségére van szükség .

Nem olyan betegség ez , amivel a későbbiek folyamán ne lehetne együtt élni , de sajnos el kell fogadnunk és tudomásul kell vennünk , hogy teljesen megváltozik az életünk és sokkal jobban kell magunkra vigyázni , mint azelőtt .
Csak legyünk erősek , és higgyünk magunkban .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük