Kezdőlap » Szállások » Csillag, avagy napraforgó?

Csillag, avagy napraforgó?

A nyári pihenés elengedhetetlen, ahhoz, hogy egész évben bírjuk a strapát. Nem szabad megfeledkezni arról sem, mit jelentenek a szállásoknál feltüntetett csillagok, napraforgók. Mindkét rendszer a szállások minőségére vonatkozó információkat hordozzák. A csillag védjegyrendszer a hoteleket minősítik. A napraforgók rendszere, pedig a turista házak, vendégházak osztályozásában játszanak szerepet. Mindkét esetben a komfort fokozatot jelzik a minősítő ábrák. Erre azért is érdemes odafigyelni, mert ugyan a rendszert nem kötelező minden szállodának, hotelnek alkalmaznia, mégis javarészt ez alapján döntünk két szálláslehetőség között. Tehát akkor vegyük sorra, mit is kell jelentenie a csillagoknak. Egytől ötig terjed a skála, az 1* a legalacsonyabb minősítést jelenti egy szálloda életében, az 5* a luxus kategóriát jelenti, vagyis a legmagasabb fokozatot, de nem szabad elfelejteni, hogy csillag és csillag között is különbség van. Nem vethetünk össze egy Dubai 5* -os szállodát egy magyar 5*-os szállodával, a különbségek okai, hogy nincs teljes mértékben egyezményes rendszer. Az Európai Unió országai között, már szerencsére szállodaügyileg a csillagok között nincs jelentős eltérés. 1*-ért egy többnyire több ágyas szobát várhatunk, közös fürdőhelységet, klub helységet tévével, törülköző és ágynemű biztosítását, illetve reggelit. 2* esetében, hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy jellemzőbb a 2-4 személyre szeparált szoba elrendezés. 3-4*-ért már lakosztályt is kaphatunk, méretben is nagyobbak a szobák, külön fürdőegységek tartoznak a szobához. Extra szolgáltatás, hogy már elérhető egy-két alap wellness egység, mint szauna, gőzkabin, só kamra. 5*-ért pedig kis apartmanokban lakhatunk, mindenféle programokkal, wellnesszel találkozhatunk a szálló idő alatt.
Ne feledkezzünk meg a falusi turizmus napraforgóiról sem, itt az 1 napraforgó, a komfort nélküli, egyszerűen berendezett, fürdő lehetőséggel kialakított, többnyire sátorozó helyül szolgáló szálláshelyet illet. Helytől függően parkolásra általában van lehetőség. 2 napraforgót ér, az a szálláshely, ahol már a szálláshely felszereltebb konyha és étkező blokkal rendelkezik és közös fürdőhelységgel ellátott. 3 napraforgót az a szálláshely kap, ahol már szobánként, vagy apartmanonként külön fürdőblokk van, rendelkezik társalgóval, tévével ellátott pihenőegységgel. A csúcs pedig a 4 napraforgó, ahol jól felszerelt szobák, egységesen külön fürdőblokkal vannak ellátva, társalgó, pihenő helységei alaposan felszereltek, szórakozási lehetőséget biztosítva minden korosztálynak, illetve, helyi kedvezményekre is feljogosítanak.
Minél több ábrával ellátott egy szálláshely, annál többet ér, érdemes a nyaralás előtt mérlegelni, és megnézni, hogy valóban megkapjuk-e a minősítésben foglaltakat a szálláshely részéről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nafplion olcsóbb szállásai

Nafplion volt az első város, amelyik felszabadult a török uralom alól 1822-ben. Ez a város …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük