Kezdőlap » Divat és szépség » Csík bogarak

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis élőlényeknek is megvan a maguk varázsa.Nem csak a méhek az egyedüli beporzok a földön a bogarak is kiveszik részüket a nagy munkából.Igaz nem olyan indíttatással mint a méhek.

3 elégé ismert fajtát mutatnék be nektek.

1.Sárga szegélyű csíkbogár (Dytius marginalis) : Mint a bogár mint a lárva ragadozó nem csak rovarokat hanem kisebb halivadékokat is megtámadnak. Nagyobb álló vizekben halastavakban található meg.30-40 mm is megnőhetnek. Elülső kétharmadukon sűrűn barázdáltak. Sajnos ha a halas tavakban elszaporodik érzékeny károkat okoznak.

2.Barázdás csíkbogár (Acilius sulcatus): 15-20 mm is megnőhetnek .A vízinövényekkel benőtt álló vizeket kedvelik. Kicsi termete miatt a hal ivadékokra nem veszélyes. Inkább rovarlárvákra vagy csigákra vadászik. Nagy szaporulatra képes elég rövid idő alatt .A hím szárny fedői simák a nőstényeknél 3-4 borda húzódik a közöttük lévő barázdák sűrűn szövöttek.

Óriás csibor (Hydrous piceus) : 34-50mm is megnőhet.Annak ellenére hogy nagy nem a hal ivadékkal táplálkozik. Álló vizekben gyakori (folyok kiöntéseiben) Lomha mozgású. Éjjel messzire repül az erős fény vonzza.Ezáltal a befogása nem okoz nagyobb fejtörést. Lárvája ragadózó a vízben található kisebb lárvákkal táplálkozik. Aki fejelt bogár növény evő .Gyakran össze keverik a nagy csiborral (H.aterrimus).A nagy csibor lényegesen kisebb 32-40 mm és páncélzata színe is elér az óriás csiborétól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük