Kezdőlap » Nyaralás » Csendes üdülés a Velencei-tónál: Dinnyés

Csendes üdülés a Velencei-tónál: Dinnyés

Akinek a kikapcsolódás egy békés, természetközeli környezetet jelent, ahol lehet kirándulni, kerékpározni vagy éppen csak egy felújított vályogház kertjében tyúkokat etetni, annak biztosan tetszene a Gárdonyhoz tartozó kis falu, Dinnyés.

Utcáit pár óra sétával be lehet járni, ám a hangulatos házakban rejtett érdekességekre bukkanhatunk. Ilyen például a Várpark, ahol Magyarország várainak makettjeit szemlélhetjük meg, vagy éppen az ínycsiklandozó illatokat árasztó, kellemes pékség, ahonnan általában egy barátságos kutyus kísér minket hazafelé.

Bár a vasút is könnyen megközelíthető gyalog, a Velencei-tavat fél nap alatt kényelmesen körbebiciklizhetjük, vagy csak letekerhetünk az agárdi strandra és úszhatunk egy nagyot, bámulva a zöld tájat. A víz viszonylag sekély, a legszélső bójáknál is alig van meg 140 cm. A gyermekek sem unatkozhatnak: a csúszdás, mászkálós, ugrálós vizipark számos izgalmat nyújt a legkisebb korosztálynak is.
Ha az idő inkább a kirándulásoknak kedvez, egy túravezető segítségével a Madárdal Tanösvényen bebarangolhatjuk a Dinnyési Fertő természetvédelmi területeit. Itt számos állatfajt leshetünk meg: bölömbika, nagy kócsag, de még számos őshonos háziállat, például a magyar szürke marha is otthonát leli a környezetben.

Van lehetőség éjszakai túrázásokra is: a hűvös fertőn barangolva szakember vezetésével csodálhatjuk az éjszaka hangjait: bagolyhuhogást, tücsökciripelést, denevérek szárnysuhogását.

Olyan világba nyerhetünk betekintést, ami egy nagyvárosban aligha adatik meg: a nyugalom, a harmónia, a csönd országa ez. A feszültség, rohanás képtelen beköltözni eme varázslatos, természet-uralta helyre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük