Kezdőlap » Családi élet » Családi zűrzavarok kezelése

Családi zűrzavarok kezelése

A konfliktusok az élet velejárói. Családokban ez teljesen normális hogy néha néha összekapnak valamin. A veszekedések fejlesztenek minket! Egy problémát csak úgy tudunk a családban megoldani ha közösen megoldást találunk a problémára!

A konfliktusok megelőzése:

Nagyon fontos ha még a párok nem laknak együtt akkor a konfliktusokat úgy tudjuk megelőzni ha nagyon mélyen megismerik egymást! Ez azért fontos hogy a külömbözőségek megértésére és elfogadására! A megoldások amelyek nem vezetnek eredményre! Amikor veszekedésbe keveredünk és rossz megoldási stratégiát választunk akkor olyan magatartást választunk ami a veszekedésbe passzív vagy agresszív magatartást tanúsít! Ha passzívak vagyunk akkor nem nagyon érinti a probléma lényegét a konfliktus! De ha agresszívek vagyunk akkor se a veszekedésnek megyünk neki hanem a másik személynek!

A konfliktusok elkerülése:

A kapcsolat tönkremenéséhez elhidegültség vezet. Ilyen lehet: a másik személy elfojtása, az elkerülés, és a kilépés, amikor elfogadjuk a másik személy véleményét pedig nem értünk vele egyet, amikor egyedül szeretnénk megoldani a problémánkat és amikor elnyomjuk az érzelemeinekt és a gondolatainkat.

Külső személyek bevonása a konfliktusunkba:

A gyermek bevonása a szülei konfliktusába a gyereknek és a szülőknek is megterhelő! Ilyenkor a gyermek azt hiszi hogy választani kell a két szülei között! Amit nehezen tud megemészteni. A sok konfliktusok a betegségek kialakulását is okozhatják!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük