Kezdőlap » Házépítés » Családi háznál a tetőtér szigetelése

Családi háznál a tetőtér szigetelése

Amint már készen van a családi házunk tetejének az alapszerkezete, és készen van maga a tető is, nincs is más dolgunk, minthogy elvégezzük rajta a következő lépéseket, a munkálat folyamataiban ezúttal nem más következik, mint a tetőtér beépítése, de még ezt megelőzően szükség van arra, hogy leszigeteljük a tetőt.

A tető szigetelését a legegyszerűbben és leghatékonyabban üvegszálgyapot segítségével oldhatjuk meg, méghozzá úgy, hogyha az üvegszálgyapotból legalább tíz centiméternyi vastag anyagot veszünk. Ezt természetesen a tartógerendákhoz és a tetőszerkezetnél található OSB lapokhoz kell majd erősítenünk. Ezzel az anyaggal, az üvegszálgyapottal nagyon jól, és gyorsan lehet dolgozni, na és persze az is nagy segítség, hogy minden maradék anyagot felhasználhatunk belőle. Azonban miközben ezt a folyamatot, azaz a szigetelést csináljuk, arra mindenképp ügyeljünk, hogy az egyáltalán nem egészséges, hogyha ezt az anyagot belélegezzük. Erre azért kell különösen figyelni, mert a vágás közben igencsak száll a levegőben az üveggyapot por, és ekkor kell igazán vigyázni, szóval a lehető legjobb döntés, hogyha a szánk és orrunk elé kötünk egy vékony rongyot, vagy egy maszkot veszünk fel, hogy ne lélegezzük be ezt a mérgező anyagot. Olyan maszkot viseljünk, ami megakadályozza a por belégzését, és olyan ruhát vegyünk fel, amit a szigetelés elkészültével ki is dobunk a kukába. Ahhoz, hogy megfelelően rögzítsük a szigetelőanyagot használjunk spárgát, amit nagyon könnyen ki tudunk feszíteni cikk- cakk alakban, szögek beverésével. Ezt a legjobban úgy könnyíthetjük meg, hogyha előre a gerendákba fél U- alakú szögeket verünk be, így hogyha már beraktuk a szigetelést, akkor csak a spárgát kell végigtekerni. Ezt követően a szigetelés utolsó lépése az, hogy a szarufákhoz hőtükör fóliát ragasztunk fel, ezt a legegyszerűbben ipari tűzőgéppel tudjuk rögzíteni. Amint ezt a mozzanatot elvégeztük, máris készen vagyunk a szigeteléssel. Amennyiben még ennél is jobban szeretnénk szigetelni, és úgy gondoljuk, hogy ez még nem elegendő szigetelés, mert például itt is szeretnénk emeleti szobákat kialakítani, akkor a keresztlécezésre tegyünk gipszkartont, és utána még helyezzünk el rajta öt centiméternyi üvegszálgyapotot. Így most már biztosak lehetünk abban, hogy a szigetelésünk tökéletes lesz.

Amennyiben már elkészültünk a betonlépcsővel, nincs is más dolgunk, mint a szigetelés megcsinálása, azonban amennyiben már ez is megvan, rátérhetünk lényegesen a tetőtér beépítésére is. A tetőtér beépítése több mozzanatból is áll, nagy valószínűséggel nagyon sok múlik azon is, hogy mit szerettünk volna csinálni a tetőtérben. Vagyis, hogyha egy kész emeletet hoztunk létre, szobákkal és egyéb helyiségekkel, akkor természetesen ugyanúgy kell majd megcsinálnunk mindent az emeleten is, mint az alsó szinten, vagyis a földszinten, viszont hogyha csak tetőteret szerettünk volna létrehozni, akkor egyszerűbb lesz a dolgunk. Ebben az esetben csak azt kell eldöntenünk, hogy mivel szeretnénk burkolni, de ez is függ a tetőtér funkciójától is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük