Kezdőlap » Házépítés » Családi ház építése, a kivitelezési szakasz

Családi ház építése, a kivitelezési szakasz

A kivitelezési szakasz a családi ház építése során már az a szakasz, amikor már ténylegesen is épül a családi házunk. Ebben az esetben az építőipari tevékenység megkezdését is be kell jelenteni, valamint azt is, hogyha időközben valamilyen változás történik. Mindenképp szükség lesz ebben az esetben, tehát már a kivitelezési szakaszban egy előzetes bejelentésre. Az építtető köteles belejelenteni az építőipari kivitelezési tevékenységet például a megfelelő hatóságok számára, ellenkező esetben meg is büntethetik akár. Amennyiben egy családi ház felépítéséről van szó, akkor a legjobb, a legajánlottabb idő az építkezés megkezdésére már februárban és márciusban van. Ezt azért jelenthetjük így egyértelműen ki, mert hogyha a kivitelezést körülbelül öt vagy hat hónapon keresztül csinálják csak meg, akkor már akár szeptemberben vagy októberben be is költözhetünk az otthonunkba. A családi ház szerkezeteinek van idejük kiszárazni is a melegebb hónapok alatt, könnyebben, mintha a téli hónapok alatt építkeznénk, és így a hideg időszak kellemetlenségeit, például a csapadékot vagy esetleg a havazást is elkerülhetjük. Amennyiben nem vagyunk otthon a kivitelezés folyamatában, vagy éppen nem szeretnénk magunkat ezzel a gonddal leterhelni, azonban folyamatosan az építkezés folyamán meg szeretnénk arról bizonyosodni, hogy minden építkezési folyamat a megfelelően halad, olyan ütemtervben ahogy kell, akkor a legjobb, hogyha felbérelünk egy műszaki ellenőrt. A műszaki ellenőr elsőszámú tulajdonsága, hogy teljes mértékben az építtető érdekeit tartja szem előtt, vagyis semmi mással nem foglalkozik, csak azzal, hogy az építkezés a megfelelő időben és a megfelelő módon történjen, ahogy a tulajdonos szeretné. Vannak olyan építkezések, amikor ténylegesen kötelező műszaki ellenőrt hívni, azonban hogyha egy családi ház méretű építkezést veszünk figyelembe, akkor is érdemes megbízni valakit ezzel a feladattal. Gondoljunk csak bele, hogyha van valaki, aki mindig ügyel a megfelelő dolgokra, akkor a későbbiekben nagyon sok kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat, és természetesen a kivitelezőt is. Valamint hogyha ilyen ember van, akkor megóvhatjuk magunkat az esetleges hibáktól is, hiszen hogyha nem is szándékosan, de akár a kivitelező is hibázhat. Azonban hogyha van egy műszaki ellenőr, vagy egy személy, akit mi megbízunk azzal, hogy felügyeljen mindenre, akkor majd ő időben észreveszi a hibákat, és meg is előzi azokat.

Gondoljunk csak bele, inkább fizessük ki a műszaki ellenőr díját, mintsem a beköltözés után egy- két hónappal szembesülni az esetleges hibákkal, mint például hogy valahol beázik a tető, vagy esetleg nem úgy működik a fűtés, ahogyan kellene, vagy az is lehet, hogy esetleg gondatlanul elkészített vízszigeteléssel, vagy bármi egyéb kellemetlenséggel szembesülnénk, akár gépészeti, akár más ilyen jellegű problémákkal. Egyszóval, a kivitelező meg is könnyítheti a dolgunkat, de mivel senki sem tökéletes, ezért akár ő is hibázhat, de hogyha még egy biztosítékot ajánlunk magunknak az ellenőr személyében, akkor kevesebb a hiba esélye.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük