Kezdőlap » Baba-mama » Család barát munkahely. De hol?

Család barát munkahely. De hol?

Sok anyuka retteg a munka erő piacra való vissza téréstől. Ennek okai egyszerű tények. Vagy azért fél,mert eleve nincs hova vissza mennie dolgozni, vagy mert nem tud vissza menni előző munkahelyére mivel annak munkaideje jóval nagyobb mint amit immár család anya ként eltudna vállalni. Magyarországon rendkívül kevés a kifejezetten család barát munkahely. Mivel elég nagy lenne rá a kereslet a kínálat pedig elenyésző nagyon nehéz bejutni az ilyen munkahelyekre.

Hiszen azon szerencsés szülők akik család barát munkahelyen vannak foglalkoztatva,nem hagyják ott számukra megfelelő állást. Külföldön evvel szemben nagyon jó kis családbarát munkahelyekre lehet találni. Itthon is észre vehetné magát a munkáltató hogy a családosok is jó munkaerők lehetnek, és nem attól kellene rettegniük hogy mikor megy el az alkalmazott táppénzre ,mert a gyermek beteg lett. Egy család fenntartó komolyabban veszi a munkavállalást mint egy egyedül álló hiszen ekkor már nem csak magáról kell gondoskodnia. Így elkötelezettebb mint egy független ember.

Léteznek olyan munkahelyek a földön ahol a munkáltató kis gyermek megőrzőt alakíttatott ki az ott dolgozó szülők részére ami nagyban megkönnyíti a helyzetét, mert ott lehet a közelében a kicsinek. Sajnos azért ez sem valósítható meg minden területen. Minden képen érdemes az önéletrajzban meg említeni hogy család barát munka helyet keres hisz azért van remény a hazai vállalkozok is kezdik belátni hogy itthon is nagy az igény az ilyen munkahelyekre. Amivel kölcsönösen jól jár alkalmazott és munkaadó egyaránt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük