Kezdőlap » Hotel » Craiova, egy román város

Craiova, egy román város

Craiova városa igencsak jelentős közlekedési, és vasúti csomópont, amely nem messze található a Zsil folyótól. Budapesttől nem olyan messze, körülbelül 730 kilométerre fekszik, így autóval is megközelíthetjük, de akár egy 9-10 órás buszútra is befizethetünk. A város ipara rendkívül fejlett, ezért országos szinten lényeges iparközpontnak számít, egyaránt lényeges a textilipara, bőripara, vegyipara, a helyi autógyártás, valamint a hőerőművek szempontjából is.

A városban több szállodát, hotel is találunk, mint például a 4 csillagos Hotel Europecát, vagy a Hotel Sydney-t, amely 3 csillagos, és a nemzetközi repülőtér közelében található. A belvárosban több étterem, valamint kisebb panzió is működik, így biztosan fogunk olyat találni, ami az ízlésünknek megfelel. Craiova város összképe teljes mértékben modern, egy igazi iparvárosnak mondható, amelyben azért akad némi látványosság is.

Hogyha elindulunk a városban, az utcákat járva egy-egy régi templomra, és régebbi épületre is rábukkanhatunk. Ilyen híres templom például a Casa Baniei, amit érdemes megtekintenünk, hogyha erre járunk. A város legfőbb látványossága a helyiek szerint a Nicolae Romanescu Park, azonban legalább ennyire népszerű a városban található botanikus kert, és a kis állatkert is, amely megfelelő kikapcsolódást, és programot is ígér egyben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan juthatunk akciós repülőjegyhez?

Akciós repülőjegyek vásárlásakor mindenkinek fő szempont az, hogy milyen áron is vesszük meg a repjegyet. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük