Kezdőlap » Szállások » Couch-surfing

Couch-surfing

Ki ne szeretné felfedezni a világot? És ki ne szeretné ezt gazdaságosan megoldani? Igen, bizony, minden utazásnál vannak olyan elemek, amin lehet spórolni és ha olyan lehetőségek jönnek szembe, amivel megkönnyíthetjük az utunkat és még pénzt is szeretnénk megtakarítani vele, akkor érdemes az ilyen lehetőségeket kihasználni.

Az utazások kiadásainak jelentős részét a szállás teszi ki. Ezt olcsóbban „kanapé-szörföléssel” megúszhatjuk. Nem kell mást tennünk, mint az erre kitalált honlapon regisztrálni, úticélunk megadásával máris böngészhetünk az önkéntes és lelkes jelentkezők között, akik 1 vagy 2 éjszakára befogadnának minket az otthonukba. Az oldalon keresztül felvehetjük a kapcsolatot a kiszemeltünkkel, akivel leegyeztethetjük az időpontot és a részleteket. Vendéglátónak amúgy is olyan emberek jelentkeznek, akik nyitottak az újdonságokra, segítőkészek, vendégszeretők, és társaságkedvelők.

Azért, hogy meghúzzuk náluk magunkat pár éjszakára, nem kell fizetni, ellenben illik valami ajándékot vinni, amivel meghálálhatjuk, hogy a kanapéjukon aludhatunk. Sok befogadó nem csak és kizárólag fekhelyet biztosít, hanem a társaságát is: ha ideje engedi, segít megismerni a várost, körbevezet a környéken, tippeket ad, hogy mit érdemes megnézni, mit érdemes megkóstolni.

Ahhoz, hogy belemerjünk vágni egy ilyen kalandban, nagyfokú bizalom, nyitottság, barátságos jellem, tisztelet, hála és jókedv kell. De mindenképp megéri, hiszen akár egy életre szóló barátság is születhet egy ilyen alkalommal, arról nem is beszélve, hogy garantáltan maradandó élmény lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kedvezményes szállás az Ion szigeteken? Cephalonie az ön választása.

Az Ion szigetek legnagyobbika (781 km2) és minden bizonnyal Korfuval együtt a legérdekesebb is. Egyenlőre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük