Kezdőlap » Hotel » Caserta, az olasz Campania központja

Caserta, az olasz Campania központja

Caserta városa Olaszországban egy megyeszékhely, Campania megyének a központja. Nemcsak kereskedelmi, hanem ipari és mezőgazdasági szempontból is fontos település, ahova számos ok miatt megéri elutazni.
A városban például több nevezetesség, látványosság is található, melyek közül egyértelműen kiemelkedik a Bourbon királyi palota, vagyis eredeti nevén a Reggia di Caserta. Utóbbi látványosság annyira híres, hogy a világörökségi listára is felvette a UNESCO. Mivel a helyiek általában több nevezetességet is kiemelnek a városban, így érdemes megtekinteni ezeket is. Például semmiképp ne hagyjuk ki a látványosságok közül a Palazzo Vecchio, azaz az öreg palota megtekintését, vagy a Vaccheria negyedet sem, ahogy a híres San Leucio komplexum is megéri egy kis időtöltést. Utóbbi komplexum szintén a világörökség része, hiszen ez a királyi selyemszövő műhelyek központja. Nem messze a városközponttól tekinthető meg a Falciano és a Piedmonte di Casolla, amely egy igazán ősi bencés apátság.

Caserta egy máig is folyamatosan fejlődő város, így mindenképp megéri ide ellátogatni, nem fogunk csalódni. Indulhatunk akár autóval, busszal, vagy repülővel. Az utazás közben akár megpihenhetünk Velencében is, amely nem messze található a várostól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tivoli, a reneszánsz város

Tivoli egy Olaszországban található város, amelynek gazdag történelmi múltja van, így jelentős településnek számít az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük