Kezdőlap » Hotel » Brazíliaváros

Brazíliaváros

Brazíliaváros 1960 óta Brazília fővárosa, előtte pedig Rio de Janeiro mögött volt az állam második legnagyobb városa. Helyezkedését tekintve az ország közepén, a Planalto Central fennsíkon található, és ha valaki repülővel érkezik a városba, és felülről letekint rá, észre fogja venni, hogy Brazíliaváros felülnézetből egy repülőgépre hasonlít.
A főváros legnépszerűbb szálláshelyei közül érdemes megtekintenünk az interneten a következő hotelek és apartmanok ajánlatait: Mercure Apartments Lider, Kubitschek Plaza Hotel, Bay Park Resort Hotel, Sonesta Hotel, Tryp Brasil 21 Hotel, és Manhattan Plaza Hotel. Hogyha olcsóbb szálláshelyet keresünk, megnézhetjük a kiadó diákszállásokat, és a helyiek által legolcsóbbak tartott Plaza Bittar Hotel ajánlatait is.
Brazíliát sokan csak strandjairól ismerik, azonban rengeteg olyan látnivalói is vannak például Brazíliavárosnak is, amik jól tükrözik a dél-amerikai világ építészetét és kultúráját is egyben. A főváros főbb nevezetességei közül érdemes megnéznünk a legmagasabb épületet, a közel 220 méter magas tévétornyot, és a város központjában található parlament épületét is.
Az utcákat járva megtekinthetjük a Kubitschek-emlékművet, és elmehetünk a Praca dos Tres Poderes térre. Mindenképp érdemes ellátogatnunk a nemzeti színházhoz, és a híres Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida székesegyházat is megéri megtekinteni. A parlament a minisztériumok utcáján, az Esplanada dos Ministérios-on található, és nem messze van innen a pantheon is. Brazíliaváros leghíresebb temploma az Igreja Dom Bosco templom, ha időnk engedi, ide is látogassunk el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük