Kezdőlap » Hotel » Boston

Boston

Boston, az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban található, az ország keleti partjánál. Ez az egyik legrégebbi város az országban, melyet sokan csak Új-Angliának hívnak, amely a leggazdagabb államban helyezkedik el. Mivel a város történelme már több mint 400 éves múltra tekint vissza, ezért megannyi látnivaló, múzeum található itt, ebben az igazán egyedi kialakítású városban.
Boston városát, és a körülötte található környékbeli területeket együtt Greater Boston-nak hívják, ez magában foglalja Cambridge-t is, ahol a híres Harvard Egyetem is található. Ez a hely azonban nemcsak az egyeteméről híres, de itt született az államok több elnöke is, valamint több híresség is él itt. Greater Boston az ország 11. legnépesebb helye, ahol majdnem 4,5 millió ember él.
Hogyha szeretnénk egy olyan amerikai városba ellátogatni, amelynek jelentős történelmi múltja is van, akkor érdemes legalább egyszer ide elutazni, és megtekinteni a hely nevezetességeit. Bostonban több múzeum is található, köztük a város történetét bemutató Concord Museum igencsak kiemelkedik, valamint a John F. Kennedy életét bemutató múzeum, a John F. Kennedy Presidential Library and Museum is megéri, hogy megtekintsük.

Még ezeken kívül is számos kiállító terem várja a kíváncsi vendégeket, többek közt érdekes lehet az interaktív kiállításokat bemutató tudományos múzeum a Museum of Science, a művészetekkel foglalkozó Museum of Fine Arts, és a városban található 4 többi múzeum is. A múzeumokon kívül még a sportélet is igen magas színvonalat képvisel ebben a városban, elsősorban a Boston Celtic nevű kosárlabda csapatnak köszönhetően, amely már több alkalommal is elhódította az NBA címet, valamint a város NFL csapata és baseball csapata is világszerte ismert.
Bostonban nem lesz azzal gondunk, hogy hol szálljunk meg, hiszen a belvárosban magasabb árkategóriájú, míg a város külső részein alacsonyabb árú szállóhelyeket, hoteleket és panziókat találunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük