Kezdőlap » Hotel » Bormio

Bormio

Bormio egy olyan kis üdülőváros, amely az Alta Valtellina sírégióhoz tartozik, ez Budapesttől 945 kilométerre található, Olaszországban. Ide akár autóval is elindulhatunk, valamint repülővel is, de hogyha az autós utazást válasszuk, akkor valószínűleg egy igazán kalandos utazásban lesz majd részünk. Ilyenkor érdemes útközben szállást is foglaltatni, hiszen a hosszú út alatt könnyedén elfáradhatunk.
Bormio közelében három síterep is található, melyek közül a legnagyobb a bormioi sípályarész. Ide a kis településről juthatunk el a legkönnyebben két lift segítségével. Hogyha a helyi sípályákat már kipróbáltuk, érdemes megnézni a Santa Caterina síparkot is, vagy a 6 kilométerre Bormiótól található Valdidentro-t, mely a legkisebb mindközül. Maga a helyi sípálya 1225 és 3000 méter magasan helyezkedik el, és megtalálható itt a snowboardpályától kedve az egyszerű, és a nehéz fokozatú sípályákig minden.

Persze aki síelni megy, szállásra is szüksége lesz, azonban Bormio-ban több olyan hotel is található, melyek közül a síelők tudnak válogatni. A 4 csillagos Palace Hotel a legismertebb, ez igazi luxust kínál, azonban az árat is megkérik érte. Ugyancsak híres a 4 csillagos Cristallo Hotel, melynek valószínűleg az árai magasabbak mint a színvonala, ezért hogyha jobban szeretnénk elérhetőbb hotelben megszállni, inkább a többi szálloda ajánlataival kezdjük a szemezgetést. Sokan szállnak meg a 4 csillagos Hotel Residence Santanton-ban, vagy a 3 csillagos Vallechiara Hotel-ben, és a Hotel Cepina Albergo Incantato-ban is. Itt Bormio-ban több olyan szálláshely van, amely jó áron kínálja a szobákat, és a színvonala is megfelelő. Ilyen helyek a 2-3 csillagos besoroláshoz tartozó Residenza Villa Feleit, a Baita Clementi, vagy az Albergo Stella vendégház.
Mint látjuk, Bormio-ban minden megvan ahhoz, hogy egy kellemes pihenést eltöltsünk itt, így hogyha síelni vagy snowboardozni szeretnénk, érdemes ide utazni télen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás a Cook-szigetekre

A Cook-szigetcsoport hatalmas területen helyezkedik el, mintegy 2 millió négyzetkilométernyi helyen található a Csendes-óceán déli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük