Kezdőlap » Divat és szépség » Bőrápolás az edzés előtt, és után

Bőrápolás az edzés előtt, és után

Sportolni egészséges, és fitten tart. Az edzés során (elsősorban a kültéri mozgásformák esetén) azonban a bőrünket megterhelésnek tesszük ki a hőség, a szél, az UV-sugárzás és a fokozott izzadás által. Az izzadás miatt gyakrabban kell tusolnunk, így a bőr védőrétege gyengül.

Mivel a bőr a legnagyobb szervünk, ennek megfelelő odafigyelést igényel. A bőr ápolása már edzés előtt elkezdődik. Ha a szabadban futunk, a napfény miatt a bőr nagy mértékű UV-terhelésnek van kitéve. Napvédelem nélkül könnyen napégés alakulhat ki, ami növeli a bőrrák rizikóját. Az úszómedencék klóros vize szárítja a bőrt.

Ahhoz, hogy a bőrünk egészségét megőrizzük, fontos a megfelelő ápolás. Az edzés utáni zuhanyzást ne hagyjuk ki: az izzadságban lévő ásványi anyagok szárítják a bőrt, és az érzékeny bőrűeknél irritációt, vagy allergiás tüneteket is okozhatna. Figyeljünk azonban, hogy röviden, és langyos hőmérsékletű vízzel tusoljunk: a hosszú ideig tartó zuhanyzás, vagy a forró fürdő kiszáríthatja a bőrt. A bőrtípusunknak megfelelő ápoló készítmények kiválasztása is fontos. Használjunk pH-semleges tusfürdőt, és zuhanyzás után azonnal kenjük be a bőrt testápolóval – bőrtípustól függően zsírosabb, vagy könnyebb állagú krémmel. Ideálisak a glicerint, vagy ureát tartalmazó krémek: ezek az anyagok visszaadják a bőr nedvességét. Aki az edzés előtt is zuhanyzott, annak elegendő a gyors mosdás. Jobb megoldást jelent azonban, ha csak edzés után tusolunk: a gyakori lemosás extrém terhelést jelent a bőr számára, gyengíti a védőrétegét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük