Kezdőlap » Egészséges életmód » Bio vagy nagykereskedelmi?

Bio vagy nagykereskedelmi?

Vajon élet-halál kérdés a bio és termelői gazdálkodásról beszélnünk? Lehet, hogy hosszú távon nem annak tűnik, de igenis az ipari termelés fontos részét képezi az üvegházhatás elérésének, a klímaváltozásnak és az emberi szervezetre is negatív hatást gyakorol.

Egészséges táplálkozásról beszélünk, ha a zöldségekre, gyümölcsökre, gondolunk, viszont az emberek nem ügyelnek a minőségre és megveszik mindenből a legolcsóbbat, pedig voltaképp így az étel már nem is annyira egészséges. Paradox módon sokkal többet ártanak magunknak a különböző növényvédő vegyszerek bevitelével, mintha inkább el sem fogyasztották volna az adott terméket. Az emberek legtöbbször csak vásárolnak, vásárolnak és nem gondolnak bele döntéseikbe. A növényen találhatók külső permetezéséből származó toxikus anyagok, amiket alapos mosással ugyan nagyrészt el tudunk távolítani, de ha a földben és a termesztés közben mechanikai módszerekkel vegyszert juttattak a növénybe (gmo), akkor attól már nem tudunk megszabadulni. A legtöbb ember azt hiszi, ha megtisztítja az adott terméket, akkor már nem tartalmaz méreganyagot, de sajnos ez nem így van.

A nagyüzemi gazdálkodás legnagyobb előnye, hogy olcsó, mivel iparosított, tehát kevesebb embert foglalkoztat, több vegyszert használ, mert a hagyományos módszerek használata több embert és időt venne igénybe, ami növelné a költségeket és csökkenté a mennyiséget. Ezeknek a vállalatoknak a fontos a mennyiség és a bevétel, nem pedig a minőség és a bevétel. Mindazok számára, akik boldog biofogyasztókká szeretnének válni megfontolandó, hogy ezen túl milyen terméket vesznek le a boltok polcairól. Ön olcsóbbat vagy a jobbat választja?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük